Γλυκιά Πουτίγκα Ψωμιού με Σοκολάτα στο Slow Cooker
Επιστρέφω με ακόμα μια πουτίγκα ψωμιού. Αυτή τη φορά σε γλυκιά εκδοχή, με μπόλικη σοκολάτα και κράνμπερις, φτιαγμένη εύκολα στο slow cooker.
Ο Μίστερ είναι λάτρης του ψωμιού. Θα μπορούσε να τρέφεται μόνο με αυτό. Αρκεί να είναι φρέσκο. Μπορεί να είναι λίγο δύσκολος στο φαγητό γενικά, με πολλά (πολλά όμως) απαγορευμένα υλικά που δεν πείθεται με τίποτα να δοκιμάσει, δεν είναι όμως γκρινιάρης και αν δεν του αρέσει κάτι απλά θα φάει το αγαπημένο του ψωμί. Είπαμε όμως, αρκεί να είναι φρέσκο. Το αποτέλεσμα αυτής της αδυναμίας του είναι να μας περισσεύει πολύ συχνά ψωμί το οποίο όπως έχω πει εδώ, δυσκολεύομαι να πετάξω.
Οι πουτίγκες ψωμιού είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεπερνάμε τέτοια θέματα. Όταν έφτιαξα τη συγκεκριμένη, είχα ξεμείνει με μια ολόκληρη φρατζόλα διότι την προηγούμενη μέρα την είχα αγοράσει λίγο πριν μου έρθει μια απίστευτη βαρεμάρα για μαγείρεμα. Συμβαίνει και σε μας αυτό, μη νομίζετε. Όταν κάνεις το χόμπι σου δουλειά μερικές φορές το βαριέσαι φοβερά. Ευτυχώς δεν κρατάει πολύ. Τέλοσπάντων, τελικά παραγγείλαμε σουβλάκια, τα οποία είναι ίσως το μόνο φαγητό που δεν το συνοδεύει με ψωμί ο Μίστερ.
Βρέθηκα λοιπόν την επόμενη με τη φρατζόλα, γνωρίζοντας πως αν την βάλω στα σκουπίδια θα έχω τύψεις όλη μέρα. Δεν έχει να κάνει με την κρίση, στο σπίτι μας η σπατάλη φαγητού ήταν ανέκαθεν μεγάλο αμάρτημα. Τι να κάνω, τι να κάνω… Είπα να τελειοποιήσω μια γλυκιά πουτίγκα που είχα δοκιμάσει πριν λίγο καιρό. Την πλάκωσα και στη σοκολάτα και έγινε σχεδόν μπράουνι! Και για να κάνω τη ζωή μου ευκολότερη επιστράτευσα το slow cooker.
Το γλυκό αυτό δεν είναι ανάλαφρο. Το λέω για να ξέρετε. Θα πιάσει τόπο! Ιδανικά σερβίρεται ζεστό και εμένα μου αρέσει περιχυμένο με λίγη (οκ πολλή) κρέμα γάλακτος. Και με παγωτό θα ήταν ωραίο. Αλλά το ζεσταματάκι του το θέλει πρώτα. Α επίσης, σε ένα πρώτο δοκιμαστικό που είχα κάνει, η μια δοκιμάστρια (Mrs. D.) μου είχε πει πως θα ήθελε να είχε σταφίδες. Αυτό είναι κατάλοιπο της αγγλικής καταγωγής της διότι η κλασική πουτίγκα ψωμιού έχει πάντα σταφίδες. Εγώ δεν τις πολυθέλω στα γλυκά, αλλά μου έδωσε την ιδέα να βάλω αποξηραμένα κράνμπερις. Σούπερ ήταν.
Όλα τα υλικά είναι ένα και ένα!
Και τα κράνμπερις πραγματικά πολύ ωραία προσθήκη, νομίζω ότι ταιριάζουν φανταστικά με τη σοκολάτα και σίγουρα τα προτιμώ από σταφίδες!
Έτσι με μπόλικη κρεμούλα και άντε και λίγο παγωτό θα είναι φανταστικό!!
Ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη! Όσο αφορά στο “μπόλικη κρεμούλα”… μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι 😉