Γλυκόξινα Κολοκυθάκια και Αγγουράκια Τουρσί
Γρήγορο τουρσί ψυγείου κολοκυθάκι και αγγουράκι, με ξύδι, αρωματισμένο με τζίντζερ, σιναπόσπορο, κύμινο και κιτρινόριζα (κουρκουμά), και κομμένο σε σχήμα σπιράλ με τη βοήθεια του Spiralizer.
Σας αρέσουν τα λαχανικά τουρσί; Εμένα ναι. Ιδιαίτερη αγάπη έχω για τα αγγουράκια, εκείνα τα μικρούλια. Τα βάζω σε σάντουιτς, σε πατατοσαλάτες, τονοσαλάτες και όπου μου φανεί ότι θα ταιριάζουν.
Είπα λοιπόν να δοκιμάσω να φτιάξω μόνη μου. Επέλεξα τη γρήγορη μέθοδο, του ψυγείου, με ξύδι αντί για άλμη. Με τη διαδικασία αυτή έχουμε τουρσί σε ένα 24ωρο, και ύστερα όσο μένει στο ψυγείο απλά γίνεται καλύτερο. Και επειδή τα ξυδάτα τα αγαπώ πολύ, ε, δεν ήθελε πολύ σκέψη.
Εκτός από αγγουράκι χρησιμοποίησα και κολοκυθάκι, μιας και τέτοια εποχή υπάρχει σε αφθονία και είχα την αίσθηση πως θα έβγαινε καλό. Και βγήκε. Το υγρό αποτελείται από μηλόξιδο και ζάχαρη, και είναι αρωματισμένο με διάφορα καλούδια όπως τζίντζερ, κουρκουμά, κύμινο, σιναπόσπορο και κόκκους πιπεριού. Δίνει λοιπόν μια υπέροχη γλυκόξινη γεύση στα λαχανικά. Δοκιμάστε τα σε μπέργκερ, σε χοτ ντογκ, ή όπως μου αρέσουν εμένα περισσότερο, σε σάντουιτς με ζαμπόν ή γαλοπούλα και τυρί, με κρέμα τυριού, ή με βραστό αυγό και λίγη μαγιονέζα. Νομίζω πως θα τα έτρωγα ακόμα και με σκέτο ψωμί και βούτυρο.
Το σχήμα φυσικά το έχω πετύχει με το αγαπημένο μου Spiralizer (πληροφορίες εδώ) και είναι σίγουρα ένα από τα ομορφότερα πράγματα που έχω φτιάξει ποτέ. Φυσικά δεν είναι απαραίτητη η ομορφιά σε κάτι νόστιμο, οπότε αν δεν έχετε Spiralizer μπορείτε απλά να κόψετε τα κολοκυθάκια και τα αγγουράκια σε πολύ λεπτές φέτες. Το ίδιο νόστιμα θα είναι (αν και λίγο πιο βαρετά, no?).
Κανένα Σχόλιο