Χοιρινά Μπριζολάκια με Μουστάρδα και Μέλι στο Slow Cooker
Μια απλή και γρήγορη συνταγή για χοιρινά μπριζολάκια χωρίς κόκκαλο. Ψήνονται στο slow cooker μαζί με σάλτσα από μουστάρδα και μέλι, η οποία στο τέλος εμπλουτίζεται με λίγη κρέμα γάλακτος.
Τα χοιρινά μπριζολάκια μου αρέσουν πολύ, αλλά η πικρή αλήθεια είναι πως θέλουν μεγάλη προσοχή στο μαγείρεμα. Ένα λεπτό παραπάνω και έγιναν σολίτσες (μη ρωτάτε πως το ξέρω). Γενικά θέλουν γρήγορο ψήσιμο, αλλά κάποια στιγμή αναρωτήθηκα, ποιά θα ήταν άραγε η συμπεριφορά τους στο slow cooker; (Τέτοιες ανησυχίες με πιάνουν συχνά.) Μια φίλη στο γκρουπ που έχω στο Facebook για slow cookers είχε αναφέρει παλιότερα πως έκανε χοιρινές (με κόκκαλο) με μουστάρδα και πετιμέζι, κι αυτό μου είχε καρφωθεί στο μυαλό. Έτσι λοιπόν είχα την ιδέα να κάνω αυτά τα μπριζολάκια με μουστάρδα και μέλι. Αποφάσισα να μην προσθέσω περισσότερο υγρό, εκτός από μια κουταλιά λάδι, για να δω πως θα βγούν. Ήδη τα υλικά αυτά δημιούργησαν αρκετή σάλτσα για να μη στεγνώσει το κρέας, χωρίς να χρειαστεί να προσθέσω ζωμό ή νερό. Στο τέλος έβαλα λίγη κρέμα γάλακτος, και μια κουταλίτσα λεμόνι για ισορροπία. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν μπριζολάκια μαλακά και νόστιμα, με υπέροχη σάλτσα που ταιριάζει με ρύζι ή και ζυμαρικά.
Το πιάτο αυτό είναι από τα γρήγορα, για τα δεδομένα πάντα του slow cooker, και καλό είναι να έχετε το νου σας την πρώτη φορά που το φτιάξετε. Η κάθε συσκευή διαφέρει και μπορεί να χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο χρόνο. Και όπως πάντα, ιδιαίτερη προσοχή δίνουμε στις ποσότητες ανάλογα με το μέγεθος της συσκευής! Έχω προσθέσει ένα καινούργιο σηματάκι αριστερά, για να βλέπετε εύκολα σε ποιά συσκευή είναι μαγειρεμένες οι συγκεκριμένες ποσότητες υλικών. Αν έχετε μεγάλο slow cooker διπλασιάστε τες αλλιώς θα γίνουν πολύ γρηγορότερα και ίσως στεγνώσουν.
Τέλος, βρήκα πρόσφατα έναν πιο εύκολο τρόπο να πήζουμε τη σάλτσα με το κορν φλάουρ. Τη μεταφέρουμε σε κανάτα, προσθέτουμε το μείγμα του κορν φλάουρ και τη βάζουμε στα μικροκύματα να πάρει την πολυπήθητη βράση. Ούτε κατσαρολάκι ούτε τίποτα!
Πολύ μου άρεσε το τελευταίο tip σχετικά με το πώς μπορούμε να πήξουμε τη σάλτσα στα μικροκύματα. Κάτι τέτοιες ευκολίες είναι απαραίτητες νομίζω!
Κάτι μου λέει ότι στο slow cooker οι μπριζόλες θα γίνονται απίστευτα τρυφερές και νοστιμότατες!
Φιλιά
PS. Μου αρέσει πολύ και το πιάτο σου, στο ‘πα;;; 🙂
Ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη! Το πιατάκι μου το καμαρώνω, είναι αντίκα! Αυτό με τη σάλτσα ήταν απο κείνες τις φλασιές που λες μα γιατί δε το σκέφτηκα νωρίτερα; Και ναι, οι μπριζόλες είτε με κόκκαλο είτε χωρίς γίνονται φοβερές στο slow cooker! Φιλιά πολλά
Λουκούμι πρέπει να έγιναν! Και αυτός ο συνδυασμός μουστάρδας με μέλι πόσο μου αρέσει!
Ευχαριστώ πολύ! 🙂
Ωραία πρόταση για το Κυριακάτικο γεύμα…είμαι σίγουρη πως θα είναι μπουκιά και απόλαυση!!Εγώ από μυρωδικά θα προσθέσω ρίγανη που αρέσει πολύ σε όλους και τη χρησιμοποιώ πολύ σε σαλάτες και φαγητά με κρέας ,ψάρι ,κότα,,,,ακόμη και σε σκέτο ψωμάκι με λαδάκι όταν από πάνω μπει η ρίγανη ανοίγει την όρεξη….που δεν έχουμε καθόλου…άστα να πάνε κιλό δεν μπορώ να χάσω….θα σου πω από βδομάδα εντυπώσεις από το γεύμα!
Ωραία η ριγανίτσα! Θα το κάνεις σε τηγάνι το πιάτο; Περιμένουμε νεότερα για να ξέρουν και όσοι δεν έχουν slow cooker!
Λοιπόν Ελένη μου το μαγείρεψα στη γάστρα το υπέροχο αυτό φαγάκι και εκτός του ότι έγινε λουκούμι,η σαλτσούλα ήταν το κάτι άλλο.Όλα τα έκανα με τη σειρά που τα δίνεις και το φαγητό είχε μεγάλη επιτυχία!!Τα έγλειψαν τα πιάτα οι δικοί μου…Ευχαριστούμε!!!!!
Εγώ σε ευχαριστώ Λένα μου που γύρισες να μου πεις τις εντυπώσεις σου! Χαίρομαι που σας άρεσε!
Πολύ ωραία φαίνεται…!Μπορώ άραγε να τη δοκιμασω με μοσχαρίσιες;
Γιατί όχι; Απλά όποιο κρέας βάλεις θα πρέπει να είναι πολύ λεπτκομμένο και σχετικά άπαχο, για να διατηρήσεις τουλάχιστον στο περίπου αυτούς τους χρόνους ψησίματος. Αν βάλεις κανονικές μπριζόλες θα χρειαστείς πολλές ώρες και ίσως βγάλουν και πολύ περισσότερα υγρά στο τέλος. Δεν είναι πρόβλημα φυσικά αυτό, αφού μπορείς να τα δέσεις με κορν φλάουρ για να κάνεις σάλτσα. Ευχαριστώ για το σχόλιο!
…κι αυτό το υπέροχο μαχα;ιροπήρουνο πού θα το βρούμε???
Χαχα! Αυτά είναι αντίκες που βρήκα σε μαγαζάκι στο κέντρο της Αθήνας!
!!!!!!!
🙂
Άλλη μια ωραία συνταγή! Το πρόβλημα στη δική μου εκτέλεση είναι ότι η κρέμα γάλακτος μου έκοψε ελαφρά με το που την πρόσθεσα στο ζουμί.. Το φάγαμε φυσικά και ήταν πολύ νόστιμα τα μπριζολάκια, μόνο οπτικά λίγο έχανε.. Τι έγινε λάθος;
Επισης εγώ έβαλα απλή μουστάρδα και πρόσθεσα δεντρολίβανο αλλά την επόμενη φορά θα βάλω απλή σκέτη γιατί κάπως δεν μου ταιριάζει. Θέμα γούστου, βέβαια!
Περιμένω ιδέες..γιατί θέλω να την ξανακάνω!
Ευχαριστώ για το σχόλιο, χαίρομαι που σας άρεσαν αλλά λυπάμαι που έκοψε η σάλτσα. Την διαδικασία την ακολούθησες ακριβώς όπως ήταν στην περιγραφή; Ρωτάω διότι αν μπήκε το λεμόνι πριν την κρέμα ίσως αυτό να έφταιγε (λόγω οξύτητας). Αν δεν ήταν αυτό, ίσως την επόμενη φορά να άφηνες δυο τρια λεπτά τη σάλτσα να κρυώσει ελαφρά, πριν προσθέσεις την κρέμα. Ούτως ή άλλως θα ξαναζεσταθεί όταν βάλεις το μείγμα του κορν φλάουρ και την πήξεις. Ή ακόμα θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις την τεχνική του “αυγοκοψίματος”, δηλαδή να βάλεις την κρέμα σε κούπα και να προσθέσεις λίγη λίγη σάλτσα για να ομογενοποιηθεί καλύτερα. Τέλος, η καλύτερη κρέμα για μαγειρική είναι η πλήρης λιπαρών. Αν έβαλες light μπορεί να έπαιξε αυτό ρόλο. Για να είσαι απόλυτα σίγουρη θα μπορούσες να βάλεις κρέμα που να το λέει στη συσκευασία ότι είναι για μαγείρεμα, όχι μόνο για ζαχαροπλαστική. Αυτά μπορώ να σκεφτώ, ελπίζω να βοήθησα και η δεύτερη απόπειρα να είναι και όμορφη εκτός από γευστική! Περιμένω νέα!!
Το ξανάφτιαξα χτες και βγήκε τέλειο! Έκανα και τα δύο που πρότεινες, περίμενα λίγο να κρυώσει η σάλτσα και πήρα κρέμα για όλες τις χρήσεις, δεν ξέρω τι από τα δύο δούλεψε, το καλό είναι ότι μοσχοβολάει και πάλι το σπίτι και πάλι ευχαριστώ!
Τέλεια!!!!!! Ζηλεύω το μοσχοβολιστό σπίτι… Πρέπει να πάω σούπερ μάρκετ.. 🙂
Αν βαλω μοσχαρισια φιλετακια?
Γιατί όχι; Απλά προσέξτε τον χρόνο μαγειρέματος να είναι ανάλογα με το μέγεθος/πάχος των φιλέτων. Αυτά της συνταγής ήταν πολύ πολύ λεπτά! Περιμένουμε εντυπώσεις.