Χορτοφαγικό Μπέργκερ με Μανιτάρι Πορτομπέλο, Πιπεριά Φλωρίνης και Χαλούμι
Τη θέση του μπιφτεκιού στο νόστιμο αυτό χορτοφαγικό μπέργκερ την παίρνει το μεγάλο μανιτάρι πορτομπέλο. Συμπληρώνουμε με κόκκινη ψητή πιπεριά Φλωρίνης, χαλούμι και κρέμα βαλσάμικου.
Τα βλέπετε τα δυο μπέργκερ στη φωτογραφία; Δεν έμεινε ψίχουλο. Τα έφαγα και τα δυο, όρθια μπροστά στο νεροχύτη κοιτώντας από το παράθυρο. Τη στιγμή που τελείωσα να τα φωτογραφίζω. Τελικά λατρεύω τα πορτομπέλο. Αυτά ψήθηκαν στο γκριλ σε ελάχιστο χρόνο, σε μαρινάδα βαλσάμικου με χαρίσα. Το βαλσάμικο είναι από τους καλύτερους φίλους των μανιταριών, μαζί με το σκόρδο φυσικά. Πραγματικά ταιριάζουν απίστευτα, και αξίζει να δοκιμάσετε τον συνδυασμό αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Εδώ βέβαια όλα τα υλικά είναι ένα κι ένα, και τελικά δέσανε μεταξύ τους αναπάντεχα καλά. Το χαλούμι ας πούμε… μα υπάρχει άνθρωπος που δεν τρώει χαλούμι; Προσωπικά θα μπορούσα να φάω εικοσιπέντε φέτες μόνη μου, άνετα. Ανετότατα. Και φυσικά οι ψητές πιπεριές Φλωρίνης…
Εντάξει νομίζω το καταλάβατε ότι έμεινα ευχαριστημένη με τη συνταγή. Να πω όμως κάτι τελευταίο. Κρέμα βαλσάμικου. Πως βάζουμε στο κλασικό μπέργκερ κέτσαπ; Εδώ θα βάλουμε κρέμα βαλσάμικου φίλοι μου. Πηχτή πηχτή, ελαφρώς γλυκιά, και υπέροχα ξιδάτη. Χρησιμοποίησα την κρέμα βαλσάμικου ΤΟΠ, και σίγουρα το αποτέλεσμα δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς την πινελιά αυτή.
Χρόνος dt, νοστιμιά στο κόκκινο, υγιεινά συστατικά. Δεν υπάρχει δικαιολογία να μη δοκιμάσουμε αυτά τα χορτοφαγικά μπέργκερς με μανιτάρι πορτομπέλο, πιπεριά Φλωρίνης και χαλούμι.
Κανένα Σχόλιο