18.12.2024
You can use WP menu builder to build menus

09.05.2014

38 αξιολ., M.O. : 4,58
2

Μια διαφορετική ιδέα για κεφτέδες, σε περίπτωση που βαρεθήκατε τους κοκκινιστούς (λέμε τώρα). Με την υπέροχα κρεμώδη, αλλά ελαφριά σάλτσα τους, ταιριάζουν ιδανικά με ζυμαρικά ή ρύζι.

Συνειδητοποίησα πριν λίγες μέρες πως έχω πολύ καιρό να ανεβάσω συνταγή για το slow cooker. Μερικοί με ρώτησαν αν έχει να κάνει με τον καιρό που ανοίγει. Για κάποιο λόγο πολλοί φαντάζονται ότι η συσκευή είναι κυρίως κατάλληλη για χειμωνιάτικα μαγειρέματα. Έχω δει πολλές φορές σε ξένα μπλογκς να λένε «τώρα που χειμωνιάζει θα ξεσκονίσω το slow cooker μου». Ναι, σίγουρα είναι κατάλληλο, αφού κάνει τέλειες σούπες και stews (κρέατα με πλούσιες σάλτσες) κλπ. Εγώ όμως θεωρώ πως είναι πολύτιμο και το καλοκαίρι, αφού μαγειρεύουμε χωρίς να ζεσταίνουμε την κουζίνα και το σπίτι μας! Βγάζει ελάχιστη θερμότητα, και κάνουμε απίστευτα κατσαρολάτα φαγητά χωρίς να στεκόμαστε για ώρα πάνω από το μάτι της κουζίνας. Το ότι άργησα να ανεβάσω κάτι σχετικό ήταν εντελώς τυχαίο.

Θυμάστε τα κεφτεδάκια τα κοκκινιστά; Με το τρικ της κατάψυξης; (αν όχι δείτε την ανάρτηση εδώ). Είχα ετοιμάσει μπόλικους κεφτέδες αλλά χρησιμοποίησα μόνο τους μισούς σε εκείνη τη συνταγή. Τους υπόλοιπους τους άφησα στην κατάψυξη για να έχω την επιλογή ενός γεύματος με πανεύκολη και γρήγορη προετοιμασία. Και ιδού το αποτέλεσμα. Κεφτεδάκια με κρεμώδη σάλτσα από μανιτάρια και τυρί κρέμα. Η σάλτσα έχει πλούσια υφή, που βγαίνει μάλιστα στο τέλος όσο πηχτή χρειάζεται. Σερβίρουμε τους κεφτέδες με ζυμαρικά (οι ταλιατέλες ταιριάζουν πολύ) ή ρύζι, ή ό,τι τραβάει η όρεξή μας.

Και κάτι τελευταίο… τη σάλτσα αυτή θα την φάνε και όσοι δεν τρώνε μανιτάρια. Δε θα καταλάβουν τίποτα στη γεύση!

Υλικά

1 κονσέρβα (400γρ) μανιτάρια (στραγγισμένο βάρος 230γρ)

1 κούπα ζωμός από κοτόπουλο, ζεστός

1 κ.σ. σάλτσα Worcester (θα τη δείτε γραμμένη και Worcestershire)

2 κ.γ. αφυδατωμένο κρεμμύδι σε νιφάδες

1 κ.σ. κορν φλάουρ ανακατεμένο με 1 κ.σ. κρύο νερό

1/2 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

6 κεφτεδάκια από τη συνταγή για κοκκινιστούς κεφτέδες (εδώ) κατεψυγμένα

100 γρ τυρί κρέμα (μισό κεσεδάκι)

1 κ.σ. κονιάκ

1 κ.γ. χυμό λεμόνι

1 κ.γ. μουστάρδα απαλή

Βήμα 1

Βάζουμε τα στραγγισμένα μανιτάρια στο δοχείο του slow cooker και προσθέτουμε το ζωμό, τη Worcester, τις νιφάδες κρεμμυδιού, το μείγμα κορν φλάουρ, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε πάνω στη σάλτσα τα κατεψυγμένα κεφτεδάκια. Δεν ανακατεύουμε ξανά. Ανάβουμε τη συσκευή στο low και αφήνουμε για 6-7 ώρες να μαγειρευτούν τα κεφτεδάκια.

Βήμα 2

Όταν είναι έτοιμα, βγάζουμε τα κεφτεδάκια και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο να μην κρυώσουν. Βγάζουμε το δοχείο από τη βάση και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη σάλτσα. Επιστρέφουμε το δοχείο στη βάση και προσθέτουμε στη σάλτσα το τυρί κρέμα, το κονιάκ, το λεμόνι και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το τυρί και ξαναβάζουμε τα κεφτεδάκια στο δοχείο να ζεσταθούν. Αν έχουν κρυώσει πολύ γυρνάμε τη συσκευή στο high για περίπου 15 λεπτά. Σερβίρουμε με ζυμαρικά ή ρύζι.

38 αξιολ., M.O. : 4,58

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

6 Σχόλια

  • Απάντηση
    09/05/2014

    Σούπερ φαγάκι!
    Και είναι μεγάλη ευκολία να έχεις έτοιμα τα κεφτεδάκια στην κατάψυξη να περιμένουν!
    Η σάλτσα φαίνεται φοβερή, απόλυτα του γούστου μου!
    Φιλιά!

    • Απάντηση
      09/05/2014

      Ευχαριστώ Ερμιόνη! Η ευκολία της κατάψυξης σε συνδυασμό με το slow cooker είναι αχτύπητη! Αυτή τη σάλτσα εγώ την τρώω και χωρίς τα κεφτεδάκια 😉

  • Απάντηση
    30/06/2014

    Καταρχάς είναι παρουσιασμένο άψογα! Και μόνο που το βλέπω έτσι δεν χρειάζεται να δω υλικά για να καταλάβω ότι το θέλω!Μπράβο κορίτσι μου!

  • Απάντηση
    Χρήστος
    17/11/2015

    Μπράβο Ελένη, τα κατάφερες. Τώρα με έπιασε μια ακαταμάχητη πείνα και είμαι στο γραφείο..