Κέικ Μπανάνας (Banana Bread) με Ελαιόλαδο στο Slow Cooker
Ένα πανεύκολο κέικ μπανάνας χωρίς ζωικά συστατικά, που ψήνεται στο slow cooker χωρίς να ζεσταίνεται η κουζίνα.
Ρε παιδιά τι ζέστη είναι αυτή;; Τι φρικιαστικό καλοκαίρι ήταν αυτό; Και δεν λέει να μας αφήσει. Πετάχτηκα ένα ΣΚ στο Λονδίνο και ήλπιζα οτι θα γυρίσω σε κάτι πιο ήπιο… όμως όχι, εδώ, να λιώσουμε εντελώς. Και φυσικά με τέτοιες συνθήκες, ούτε λόγος για φούρνο.
Τι γίνεται όμως αν θέλουμε φρεσκοψημένο κέικ όταν έχει 85 βαθμούς έξω; Μια είναι η λύση. Το slow cooker. Ψήνουμε όχι μόνο χωρίς να ζεσταίνουμε την κουζίνα, αλλά και χωρίς το άγχος του να κοιτάμε κάθε τρεις και λίγο τον φούρνο. Έχω αρκετές συνταγές εδώ για κέικς και πουτίγκες στο slow cooker (μερικές μάλιστα έχουν και μπανάνα), και έχω και κλασικά Ελληνικά γλυκά στο βιβλίο μου The Greek Slow Cooker (Φανουρόπιτα, Καρυδόπιτα, Ραβανί, Βασιλόπιτα και άλλα) οπότε νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο. Πάντα όμως, πάντα, υπάρχει χώρος για ένα ακόμα μπανανόψωμο! Να το λοιπόν.
Ελπίζω να το δοκιμάσετε και να με ταγκάρετε για να δω τις δημιουργίες σας! (@thefoodiecorner & #thefoodiecorner)
Κανένα Σχόλιο