Εύκολο Κέικ Ελαιόλαδου με Αμύγδαλο, Καρδάμωμο και Άρωμα Τριαντάφυλλο – Ή αλλιώς, η Βασιλόπιτα που δεν πρόλαβα…
Μια βασιλόπιτα κέικ λίγο διαφορετική - αρωματική, αφράτη και εύκολη (χωρίς μίξερ). Το καρδάμωμο (κακουλές), το αμύγδαλο και το τριαντάφυλλο θυμίζουν γεύσεις Περσίας, στις οποίες ταιριάζουν υπέροχα το ελαιόλαδο, το σιμιγδάλι και οι φρέσκιες νότες λεμονιού. Εννοείται ότι τρώγεται και σαν απλό κέικ, οποιαδήποτε ημέρα του χρόνου.
Τώρα τελευταία κάτι έχω πάθει με το άρωμα τριαντάφυλλο. Όταν ήμουν μικρή δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, αλλά τώρα με συναρπάζει και θέλω συνέχεια να πειραματίζομαι με αυτό. Κάποια στιγμή λοιπόν πριν τα Χριστούγεννα, εκεί που αναρωτιόμουν τι βασιλόπιτα να φτιάξω φέτος, έπεσε το μάτι μου σε ένα κέικ που έκανε μια φίλη blogger από το Ιράν. Το είχε ανεβάσει στο Instagram με το όνομα Περσικό Κέικ της Αγάπης. Κάπου είχε και τη μαγική λέξη τριαντάφυλλο οπότε αμέσως μου κίνησε την περιέργεια. Έμαθα λοιπόν πως η βερσιόν αυτή είχε αμύγδαλο, λεμόνι, καρδάμωμο και ροδόνερο. Όλα αυτά (εκτός του ροδόνερου) υπάρχουν στις δυο βασιλόπιτες που ήδη έχω εδώ στο μπλογκ. Το λαμπάκι άναψε και αποφάσισα πως φέτος η βασιλόπιτά μου θα βασίζεται σε αυτές τις γεύσεις.
Ήθελα να κάνω κάτι εύκολο όμως, που θα έχει μικρή σχετικά προετοιμασία. Φέτος, βλέπετε, είχα αναλάβει ολόκληρο το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Χρησιμοποίησα λοιπόν ελαιόλαδο και έτσι απέφυγα τη χρήση του μίξερ. Ανακατεύουμε στερεά, ανακατεύουμε υγρά, τα ενώνουμε και τσουπ! Ψήνουμε και έτοιμη η βασιλόπιτα.
Δεν βγήκε όμως με την πρώτη. Η αρχική δοκιμή ήταν έτσι κι έτσι, και δυστυχώς έχασα πολύτιμο χρόνο (σε μια φάση που δεν μου περίσσευε). Η δεύτερη δοκιμή – η πετυχημένη – έγινε μια μέρα πριν την παραμονή. Πολύ αργά δηλαδή για να ανέβει εδώ!
Είπα να το αφήσω, αλλά να σας πω κάτι; Είναι τόσο ωραίο κέικ που θα ήταν κρίμα να περιμένω έναν ολόκληρο χρόνο να το μοιραστώ μαζί σας. Άλλωστε κέικ είναι, δεν παίρνει χρονικούς περιορισμούς.
Καλή μας χρονιά λοιπόν! Με υγεία, χαρούμενες στιγμές και ελεύθερο χρόνο να περνάμε με τους αγαπημένους μας.
Κανένα Σχόλιο