Κέικ Κολοκυθάκι με Λάιμ για τα δεύτερα γενέθλιά μας!
Ένα κέικ εύκολο, ελαφρύ και αφράτο, που μοσχομυρίζει μοσχολέμονο! Με επικάλυψη και γέμιση τυριού κρέμας για πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις, ή σκέτο για ένα απολαυστικό καθημερινό σνακ.
Μια βιαστική ανάρτηση σήμερα, γιατί δεν μπορούσα να μη γράψω τίποτα την ημέρα των δεύτερων γενεθλίων του The Foodie Corner! Δυο χρόνια λοιπόν… Μα πότε πέρασαν; (κλισέ αλλά αλήθεια!)
Και αφού έχουμε κλίμα γιορτινό, να ένα κέικ που πρέπει να δοκιμάσετε. Και σύντομα, όσο κυκλοφορεί ακόμα κολοκυθάκι. Συνιστώ το κολοκυθάκι να κοπεί με spiralizer όπως περιγράφω στο «Δείξε μου». Αν δεν έχετε μπορείτε φυσικά να το τρίψετε, στον χοντρό τρίφτη. Δεν θα αναφέρω ποσότητα σε κούπες διότι καμία σχέση δεν έχει ο όγκος του όταν τρίβεται, με όταν κόβεται σε «μακαρονάκια». Όπως έχουμε ξαναπεί (εδώ) δεν διακρίνεται η γεύση του κολοκυθιού στο κέικ, οπότε μην το φοβάστε αν έχετε «περίεργους», δεν θα το καταλάβουν. Τέλος έχω να πω πως το λάιμ του ταιριάζει απίστευτα. Είναι ένα πολύ νόστιμο κέικ. Εκτός από τρία κομμάτια που έδωσα στους γείτονες-δοκιμαστές μου, όλο το υπόλοιπο – όλο όμως – το έφαγα μόνη μου. Όχι με τη μια, αλλά το κατάφερα σε διάστημα λίγων ημερών. Οπότε ξέρω να σας πω επίσης ότι είναι καλύτερο τη δεύτερη μέρα, και κρατάει μια χαρά στο ψυγείο 3-4 μέρες. Πριν το σερβίρισμα το αφήνουμε έξω μισή με μια ωρίτσα.
Σας αφήνω τώρα και θα επανέλθω σύντομα! Enjoy the cake!
Κανένα Σχόλιο