21.11.2024
You can use WP menu builder to build menus

07.10.2015

3 αξιολ., M.O. : 5,00
12

Ένα κέικ εύκολο, ελαφρύ και αφράτο, που μοσχομυρίζει μοσχολέμονο! Με επικάλυψη και γέμιση τυριού κρέμας για πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις, ή σκέτο για ένα απολαυστικό καθημερινό σνακ.

Μια βιαστική ανάρτηση σήμερα, γιατί δεν μπορούσα να μη γράψω τίποτα την ημέρα των δεύτερων γενεθλίων του The Foodie Corner! Δυο χρόνια λοιπόν… Μα πότε πέρασαν; (κλισέ αλλά αλήθεια!)

Και αφού έχουμε κλίμα γιορτινό, να ένα κέικ που πρέπει να δοκιμάσετε. Και σύντομα, όσο κυκλοφορεί ακόμα κολοκυθάκι. Συνιστώ το κολοκυθάκι να κοπεί με spiralizer όπως περιγράφω στο «Δείξε μου». Αν δεν έχετε μπορείτε φυσικά να το τρίψετε, στον χοντρό τρίφτη. Δεν θα αναφέρω ποσότητα σε κούπες διότι καμία σχέση δεν έχει ο όγκος του όταν τρίβεται, με όταν κόβεται σε «μακαρονάκια». Όπως έχουμε ξαναπεί (εδώ) δεν διακρίνεται η γεύση του κολοκυθιού στο κέικ, οπότε μην το φοβάστε αν έχετε «περίεργους», δεν θα το καταλάβουν. Τέλος έχω να πω πως το λάιμ του ταιριάζει απίστευτα. Είναι ένα πολύ νόστιμο κέικ. Εκτός από τρία κομμάτια που έδωσα στους γείτονες-δοκιμαστές μου, όλο το υπόλοιπο – όλο όμως – το έφαγα μόνη μου. Όχι με τη μια, αλλά το κατάφερα σε διάστημα λίγων ημερών. Οπότε ξέρω να σας πω επίσης ότι είναι καλύτερο τη δεύτερη μέρα, και κρατάει μια χαρά στο ψυγείο 3-4 μέρες. Πριν το σερβίρισμα το αφήνουμε έξω μισή με μια ωρίτσα.

Σας αφήνω τώρα και θα επανέλθω σύντομα! Enjoy the cake!

Υλικά

280γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα

1/2 κ.γ. αλάτι

180γρ ζάχαρη

1 κ.γ. ξύσμα λάιμ

60 ml (4 κ.σ.) μέλι

120 ml ελαιόλαδο (ελαφρύ σε γεύση)

2 αυγά

45 ml (3 κ.σ.) χυμός λάιμ (μοσχολέμονο) φρεσκοστιμμένος

180 γρ κολοκυθάκι, κομμένο στο Spiralizer ή τριμμένο στον χοντρό τρίφτη

Για την επικάλυψη

200 γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

60 γρ ζάχαρη άχνη

1 1/2 κ.σ. χυμός λάιμ φρεσκοστιμμένος

Δείξε μου εναλλακτικές προτάσεις και ιδέες

Για κοπή με το spiralizer: Χρησιμοποιούμε τη λεπίδα για το λεπτό μακαρόνι. Παίρνουμε το κολοκυθάκι και το χαράζουμε με ένα λεπτό μαχαίρι κατά μήκος, σε βάθος που να φτάνει σχεδόν (όχι εντελώς) το κέντρο του λαχανικού. Το τοποθετούμε στο spiralizer όπως λένε οι οδηγίες και κόβουμε. Με την εγκοπή αυτή τα κομμάτια βγαίνουν μικρά (σαν κυκλάκια) αντί για πολύ μακριά. Τα εσωτερικά που μένουν στον κόφτη τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε κι αυτά.

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170C στον αέρα (180C αντιστάσεις). Ετοιμάζουμε δυο ταψάκια διαμέτρου 18cm (εσωτερικής). Τα λαδώνουμε πολύ ελαφρά και στρώνουμε στο καθένα ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλα.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.

Βήμα 3

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε, πάλι με σύρμα, τη ζάχαρη και το ξύσμα λάιμ. Προσθέτουμε το μέλι, το λάδι, τα αυγά και τον χυμό λάιμ. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα στεγνά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να μη φαίνεται αλεύρι. Ρίχνουμε το κολοκυθάκι στο μπολ και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί. Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψάκια και ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να βγει στεγνή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κάθε κέικ. Προσέχουμε γιατί μπορεί να πάρουν νωρίς χρώμα. Αν γίνει αυτό καλύπτουμε τα ταψάκια με αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε να κρυώσουν τα κέικ στα ταψάκια για 5 λεπτά και μεταφέρουμε σε σχάρα.

Βήμα 5

Για την επικάλυψη χτυπάμε με σύρμα το τυρί κρέμα, την άχνη και το χυμό λάιμ να ομογενοποιηθούν. Όταν έχουν κρυώσει εντελώς τα κέικ τοποθετούμε το ένα ανάποδα σε πιάτο σερβιρίσματος, απλώνουμε πάνω του το μισό μείγμα και το σκεπάζουμε με το άλλο κέικ. Απλώνουμε την υπόλοιπη επικάλυψη από πάνω και διακοσμούμε με μακαρόνια κολοκυθιού ή ό,τι άλλο εμπνευστούμε.

3 αξιολ., M.O. : 5,00

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

Κανένα Σχόλιο