Κόκκινες Πιπεριές Γεμισμένες με Κριθαρότο με Μανιτάρια, Κολοκύθα, Ρεβίθια και Χαρίσα
Κόκκινες πιπεριές ψημένες για να βγάλουν όλη τη γλύκα τους, γεμισμένες με ένα πεντανόστιμο και εύκολο κριθαρότο με μανιτάρια, κολοκύθα, ρεβίθια και χαρίσα για μια πικάντικη και αρωματική νότα. Ως τελευταία πινελιά πασπαλίζουμε με ένα τραγανό μείγμα ψωμιού με κουκουνάρι για έξτρα νοστιμιά και ποικιλία υφών.
Και να ‘μαστε λοιπόν, η πρώτη μου ανάρτηση από το Λονδίνο! Μπορεί πλέον να σας γράφω από την Αγγλία αλλά κατά τα άλλα δεν θα αλλάξουν πολλά πράγματα εδώ στη γωνίτσα που λέγεται The Foodie Corner. Οι συνταγές θα συνεχίσουν να είναι και στις δυο γλώσσες, και θα βάλω τα δυνατά μου να μην δείχνω υλικά που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Οπότε το πρόγραμμα συνεχίζει κανονικά. Θα σας μιλήσω περισσότερο για την αλλαγή αυτή σε άλλη ανάρτηση, μιας και η συγκεκριμένη είναι αφιερωμένη σε αυτό το διαφορετικό και πολύ πολύ νόστιμο πιάτο και δεν θέλω να σας κουράσω με πολύ διάβασμα!
Βασικός πρωταγωνιστής είναι το κριθαρότο, για το οποίο χρησιμοποίησα Κριθαράκι Μέτριο MISKO. Το κριθαράκι έχει την ιδιαιτερότητα, σε σχέση με τα περισσότερα ζυμαρικά, να μαγειρεύεται μέσα στη σάλτσα του φαγητού μας. Ή τουλάχιστον έτσι κάνουμε στα περισσότερα ελληνικά πιάτα. Αυτό σημαίνει πως καλό είναι να επιλέγουμε υψηλής ποιότητας προϊόν, για να πετύχουμε σωστό βράσιμο χωρίς λάσπωμα ή ανομοιόμορφο ψήσιμο. Με το κριθαράκι της MISKO μπορούμε να πετύχουμε ακριβώς αυτό, και το πιάτο μας να ξεχωρίσει όχι μόνο για την υπέροχη γεύση, αλλά και για την τέλεια υφή του.
Εδώ συνδυάζω το κριθαράκι με μανιτάρια και γλυκιά κολοκύθα που είναι στα καλύτερά τους τέτοια εποχή, προσθέτω όμως και ρεβίθια για ένα ακόμη πιο ολοκληρωμένο και χορταστικό γεύμα. Η χαρίσα (πάστα από καυτερές πιπεριές που βρίσκουμε σε μεγάλα σουπερμάρκετ ή καταστήματα με ασιατικά προϊόντα) δίνει μια ευχάριστα πικάντικη νότα στο κριθαρότο και ισορροπεί τη γλύκα που παίρνει από την κολοκύθα και τις κόκκινες πιπεριές.
Οι κόκκινες πιπεριές στη συνταγή αυτή έχουν διπλό ρόλο. Ο ένας είναι φυσικά η γεύση τους, γλυκιά και ζουμερή μετά το ψήσιμο στον φούρνο. Ο άλλος είναι η ομορφιά και η ιδιαίτερη εμφάνιση που χαρίζουν στο πιάτο! Τις ανοίγουμε κατά μήκος για να δείχνουν σαν βαρκούλες, κρατάμε το κοτσανάκι για την τσαχπινιά και τις ψήνουμε να μαλακώσουν και να γλυκάνουν.
Μετά τις γεμίζουμε με το υπέροχο κριθαρότο μας και τις πασπαλίζουμε με ένα μείγμα ψωμιού και κουκουναρόσπορου που δίνει μια διαφορετική υφή και μια έξτρα πολυπλοκότητα στη γεύση. Αν θέλουμε τις βάζουμε στο γκριλ για να ξαναζεσταθούν λίγο (αν έχει κρυώσει το κριθαρότο μας) κι έτσι ψήνεται και γίνεται τραγανή η επικάλυψη. Αλλιώς καβουρδίζουμε το μείγμα ψωμιού χωριστά σε τηγανάκι και απλά σερβίρουμε τις πιπεριές προσθέτοντάς το.
Οι πιπεριές με κριθαρότο είναι εντυπωσιακές, ιδανικές για κάποιο γιορτινό τραπέζι συνοδεία άλλων πιάτων, αλλά σερβίρονται άνετα και ως κυρίως πιάτο σε ένα καθημερινό ή Κυριακάτικο γεύμα μας. Αποτελούν και τέλεια λύση για το ταπεράκι στο γραφείο. Ελπίζω να τις δοκιμάσετε και να μου στείλετε φωτογραφίες! Αν θέλετε κάντε με tag στο Instagram (@thefoodiecorner και #thefoodiecorner) για να τις δω και να τις κοινοποιήσω στα stories μου!
Κανένα Σχόλιο