Γιορτινό Κόκκινο Λάχανο Σιγοβρασμένο με Μήλο και Χουρμάδες σε Κρέμα Βαλσάμικου
Ένα νοστιμότατο και πρωτότυπο γιορτινό συνοδευτικό για το κρέας μας. Σιγοβρασμένο λάχανο και μήλο σε κρέμα βαλσάμικου με ρόδι. Τη γεύση συμπληρώνουν χουρμάδες, φιστίκι Αιγίνης και φρέσκοι σπόροι ροδιού.
Αυτή η συνταγή είναι από εκείνες που θέλω να χωρέσω όλα τα υλικά στον τίτλο. Πραγματικά κρατιέμαι να μην βγάλω σιδηρόδρομο. Είναι όλα ένα κι ένα. Γιορτινά, με όμορφα χρώματα, και συνδυάζονται υπέροχα σε ένα γλυκόξινο πιάτο που θα συμπληρώσει ιδανικά το κρέας του εορταστικού σας τραπεζιού. Ταιριάζει ιδιαίτερα με το χοιρινό, αλλά και με γαλοπούλα είναι νοστιμότατο.
Τον συνδυασμό τον σκαρφιστήκαμε παρέα με τη Mrs D. Περάσαμε ένα πολύ όμορφο κυριακάτικο μεσημέρι, πίνοντας τα τσάγια μας και συζητώντας συνταγές και φαγητά. Της είπα ότι θέλω να κάνω μαγειρευτό κόκκινο λάχανο με ξίδι, το οποίο ξίδι βέβαια λατρεύω σε όλες του τις εκδοχές όπως ξέρετε. Δεν ήμουν σίγουρη τι άλλο να προσθέσω, και έπεσαν αρκετές ιδέες στο τραπέζι. Τελικά καταλήξαμε στο μήλο, στους χουρμάδες (δική μου ιδέα) και τα φιστίκια Αιγίνης (δική της ιδέα, φανταστική). Οι σπόροι ροδιού ήρθαν κάπως από μόνοι τους αφού θα χρησιμοποιούσα ένα καινούργιο προϊόν ξιδιού, την Κρέμα Βαλσάμικου με Ρόδι και Βανίλια ΤΟΠ. Και τι πιο γιορτινό από τα μικρά αυτά κόκκινα στολίδια στο πιάτο μας;
Αλλά το πιάτο αυτό δεν είναι μόνο νόστιμο και όμορφο, είναι και υγιεινό. Τα Χριστούγεννα η διατροφή μας «εμπλουτίζεται» από πολλές λιχουδιές, και μερικοί μπορεί να νιώθουν ότι το παρακάνουν. Με το κόκκινο λάχανο με μήλο και χουρμάδες φέρνουμε μια ωραία ισορροπία, χωρίς να χάνουμε σε γεύση. Αν δεν έχετε συμπληρώσει το μενού σας, προτείνω αυτό το συνοδευτικό και περιμένω εντυπώσεις!
Καλά Χριστούγεννα Ελένη! 🙂
Χρόνια Πολλά!!!