Κολοκυθάκια Βαρκούλες με Κιμά Κοτόπουλου και «Μπεσαμέλ» Γιαουρτιού
Αξιοποιούμε τα κολοκυθάκια που υπάρχουν σε αφθονία αυτό τον καιρό, και τα συνδυάζουμε με νόστιμο κιμά κοτόπουλου και μια διαφορετική «μπεσαμέλ» γιαουρτιού. Ένα πρωτότυπο, χορταστικό και υγιεινό γεύμα, χαμηλό σε υδατάνθρακες.
Στο νέο βιντεάκι που ετοιμάσαμε παρέα με την ΑΒ Βασιλόπουλος, φτιάχνουμε κολοκυθάκια σε σχήμα βαρκούλας και τα γεμίζουμε με έναν εύκολο, νόστιμο και ελαφρύ κιμά από μπουτάκια κοτόπουλου.
§
Για επικάλυψη επιλέγουμε μια ελαφριά «μπεσαμέλ» γιαουρτιού. Οκ, κανονικά δεν θα έπρεπε να την ονομάσω έτσι, μιας και δεν έχει καμία σχέση με τη γνωστή λευκή σάλτσα, αλλά μοιάζει οπτικά και αποτελεί πολύ καλή εναλλακτική, οπότε ελπίζω πως τα εισαγωγικά είναι αρκετά για να δικαιολογηθεί η αυθαιρεσία μου.
§
Το πιάτο αυτό είναι εύκολο και αρκετά πρωτότυπο. Στο Pinterest υπάρχουν αρκετές εκδοχές του, κυρίως με σκέτο τυρί για επικάλυψη. Εγώ θέλησα να το κάνω λιγάκι πιο πλούσιο, χωρίς όμως να το βαρύνω.
Είναι πολύ χορταστικό, παρόλο που είναι χαμηλό σε υδατάνθρακες. Για όσους ακολουθούν τέτοια διατροφή αποτελεί πολύ καλή λύση για ένα πλήρες γεύμα. Για όσους πάλι θέλουν και κάτι συμπληρωματικό μπορεί να σερβιριστεί με ένα ωραίο φρέσκο ψωμάκι ή λίγο ρύζι. Ή, γιατί όχι, πατάτες τηγανιτές!
Δείτε στο βίντεο πόσο απλή είναι η διαδικασία. Νομίζω είναι το αγαπημένο μου βίντεο #madewithAB! Εσείς τι λέτε;
Πολύ νόστιμο και ελαφρύ φαγητό! Ομολογώ πως δεν το έχω κάνει ακόμα με κιμά κοτόπουλου αλλά με κανονικό κιμά καθώς και την εκδοχή με τα μανιτάρια. Και οι δύο παραλλαγές ήταν γευστικότατες.
Η «μπεσαμέλ» γιαουρτιού που είναι ελαφρώς όξινη ταιριάζει πολύ και προσθέτει μια δροσιά στο πιάτο. Μια φορά έκανα τη μισή ποσότητα φαγητού, γέμισα το υπόλοιπο του ταψιού με πατάτες, έριξα αυτή τη μπεσαμέλ από επάνω και βγήκαν σούπερ!
Τι καλή ιδέα να μπουν και πατατούλες μαζί! Ο κανονικός μας κιμάς η αλήθεια είναι, δεν παίζεται. Και εδώ σίγουρα θα ήταν πεντανόστιμος! Νομίζω ταιριάζουν πολύ τα γούστα μας στο φαγητό 🙂