Κριθαρότο με Μανιτάρια και Βαλσάμικο στο Slow Cooker (Vegan)
Ένα υπέροχο κριθαρότο γεμάτο φρέσκα και αποξηραμένα μανιτάρια, ενισχυμένο με γεύσεις και αρώματα βαλσάμικου, κάσιους, τρούφας και φασκόμηλου. Αν σας φαίνεται περίεργος συνδυασμός μην τον φοβηθείτε, όλα δένουν αρμονικά και το αποτέλεσμα είναι απίστευτα γευστικό. Για την ευκολία του, ένα θα πω. Slow cooker.
Το κριθαρότο γενικότερα είναι από τα εύκολα, σχετικά γρήγορα και απλά φαγητά. Είναι προσαρμόσιμο σε πολλά γούστα, ιδανικό για χορτοφαγικές επιλογές και αποτελεί τέλεια λύση για ένα γεύμα μέσα στην εβδομάδα, που έχουμε και χίλια άλλα πράγματα να σκεφτούμε. Όταν το φτιάχνουμε στο slow cooker είναι ακόμα πιο εύκολο, μιας και η προετοιμασία του είναι μηδαμινή και η προσοχή που του δίνουμε επίσης.
Από γεύση δεν ξέρω πως την πέτυχα αλλά ο συνδυασμός των υλικών δημιουργεί μια μικρή έκρηξη στον ουρανίσκο. Με την πολύ καλή έννοια. Το βαλσάμικο είναι γεννημένο για να συνοδεύει τα μανιτάρια και φυσικά η τρούφα είναι απόλυτα ταιριαστή. Ομολογώ είχα λίγους ενδοιασμούς για το φασκόμηλο και τα κάσιους, αλλά ευτυχώς που το τόλμησα και τα πρόσθεσα. Το φασκόμηλο συμπληρώνει υπέροχα τα αρώματα και τα κάσιους μαλακώνουν και απορροφούν όλη τη γεύση του φαγητού. Πραγματικά νόστιμο αποτέλεσμα!
Τώρα λοιπόν που άνοιξαν τα σχολεία, ξεκίνησαν οι δουλειές και μπήκαμε στους ρυθμούς του φθινοπώρου (ή προσπαθούμε τελοσπάντων) προτείνω να βάλουμε αυτό το κριθαρότο με μανιτάρια και βαλσάμικο στο μενού μας.
Χαίρετε. Αντί λάδι τρούφας θα μπορούσα να βάλω λάδι καρύδας;
Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Το λάδι τρούφας στη συνταγή αυτή δίνει άρωμα, δεν παίζει τον ρόλο της λιπαρής ουσίας. Δεν έχει νόημα να βάλετε λάδι καρύδας, αν δεν έχετε τρούφα μπορείτε να το παραλείψετε εντελώς το υλικό αυτό. Ελπίζω να βοήθησα!
Ευχαριστώ πολύ.. Δεν βρήκα λαδι τρουφας αλλά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με άρωμα τρούφας, οπότε θα βάλω 1 κ.γ. από αυτό.. Αυτό που δεν βρήκα είναι τα αποξηραμένα μανιτάρια οπότε θα βάλω μόνο τα φρέσκα.. Ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι εξίσου καλό..
Το λάδι μια χαρά! Τα αποξηραμένα μανιτάρια δίνουν ένα τακ πιο «βαθιά» γεύση αλλά και χωρίς αυτά πιστεύω θα είναι πετυχημένο το αποτέλεσμα! Αναμένω εντυπώσεις. Καλή Πρωτοχρονιά!
Ήταν υπέροχο. . Ευχαριστούμε πολύ..
Αχ πόσο χαίρομαι που σας άρεσε! Ευχαριστώ πολύ πολύ!