Λαζάνια με Κιμά και Μπεσαμέλ στο Slow Cooker
Λαχταριστά λαζάνια με νόστιμο κιμά και κρεμώδη μπεσαμέλ, ψημένα σε δυο φάσεις στο αγαπημένο μας slow cooker!
Σε ποιον δεν αρέσουν τα λαζάνια; Δεν τα φτιάχνουν όμως όλοι, μερικοί λίγο τα φοβούνται. Δεν υπάρχει όμως λόγος, ειδικά με την μέθοδο αυτή του slow cooker.
Θα μου πείτε, μα αφού κάνω χωριστά κιμά και μπεσαμέλ, γιατί να μην τα πετάξω στον φούρνο; Θα μπορούσατε φυσικά. Στο slow cooker όμως είμαστε πιο σίγουροι ότι δεν θα ξεραθούν κάποια φύλλα (κάτι που συμβαίνει στον φούρνο αν δεν πετύχουμε την σωστή ποσότητα υγρών), οπότε για τους αρχάριους είναι μια πιο σίγουρη μέθοδος. Επίσης, καίμε λιγότερο ρεύμα.
Θέλετε κι άλλον λόγο; Έχουμε λιγότερο πλύσιμο σκευών, αφού χρησιμοποιούμε το δοχείο και για τον κιμά, και μετά για τα λαζάνια. Τέλος – μπορεί να μην μας απασχολεί αυτό τώρα – αλλά για σκεφτείτε αναμμένο φούρνο Ιούλιο μήνα. Όχι πολύ δελεαστική σκέψη. Γιατί όμως να μην φάμε λαζάνια και το καλοκαίρι;!
Το πιάτο αυτό γίνεται σε δυο στάδια. Πρώτα κάνουμε τον κιμά, ο οποίος είναι βασισμένος σε αυτή τη συνταγή εδώ. Μετά φτιάχνουμε την μπεσαμέλ με τον κλασσικό τρόπο, και συναρμολογούμε τα λαζάνια στο δοχείο του slow cooker. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγο και έτοιμα τα λαζάνια μας!
Τώρα βλέπω ότι δεν έχω σχολιάσει ακόμα, ενώ έχει μπει στο οικογενειακό μενού από καιρό!!! Παράλειψη! Τη συστήνω ανεπιφύλακτα, οποίος δεν έχει όρεξη για παστίτσιο όπως η γραφουσα..
Ευχαριστώ πολύ Σοφία μου!! <3