Λιγκουίνι με Γλυκοπατάτα και Σέσκουλα
Μια πανεύκολη μακαρονάδα, πολύ διαφορετική και πολύ υγιεινή διότι έχει γλυκοπατάτα και σέσκουλα, γνωστές σουπερ-τροφές και οι δυο.
Η γλυκοπατάτα έχει βιταμίνη Α, C και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το ξέρατε ότι τρώγεται και ωμή; Ούτε εγώ! Διάβασα πρόσφατα ότι είναι νόστιμη τριμμένη στον τρίφτη, σε σαλάτα. Θα το δοκιμάσω και θα σας πω! Τα σέσκουλα είναι και αυτά πολύ υγιεινά, όπως όλα τα λαχανικά με σκούρο πράσινο χρώμα, και έχουν βιταμίνη Κ. Η πρωτότυπη συνταγή είχε ρόκα, αλλά αφού είχα τα σέσκουλα είπα να δοκιμάσω αυτά. Ακόμα και το μπαλσάμικο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και λένε ότι βοηθάει στο αδυνάτισμα γιατί κόβει λέει την όρεξη! (Μήπως να αρχίσω να το πίνω απ’ το μπουκάλι;)
Πάντως πέρα από τα θρεπτικά συστατικά του, το πιάτο αυτό είναι εύκολο, νόστιμο, ελαφρύ και ιδιαίτερο. Χωρίς την παρμεζάνα είναι κατάλληλο και για νηστεία. Η original έκδοση είναι της Kalyn από το Kalyn’s Kitchen, ένα πολύ ωραίο μπλόγκ με πρωτότυπες συνταγές ιδανικές για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους. Εκεί θα βρείτε πολλές σαλάτες, πιάτα με όσπρια και συνταγές προσαρμοσμένες στη διάσημη δίαιτα του South Beach.
Κανένα Σχόλιο