Σκορδάτη Μαϊντανοσαλάτα με Σπιτικά Τσιπς Πίτας
Μαϊντανοσαλάτα, ή αλλιώς ντιπ μαϊντανού με καταγωγή από τις Κυκλάδες. Εύκολο, νόστιμο και σκορδάτο. Ο τέλειος τρόπος να αξιοποιήσουμε το ματσάκι εκείνο που μαραζώνει στο ψυγείο, αλλά και το χθεσινό ψωμί.
Πριν από χρόνια βρέθηκα στη Σύρο για δουλειά. Τότε δούλευα στον τομέα του τουρισμού και συγκεκριμένα στην κρουαζιέρα, οργανώνοντας εκδρομές για επιβάτες σε Ελληνικά λιμάνια. Η Σύρος δυστυχώς δεν ήταν από τα μέρη που πήγαιναν πολλά κρουαζιερόπλοια, οπότε δεν την επισκεπτόμουν συχνά. Ήταν όμως από τα αγαπημένα μου νησιά, και η Ερμούπολη μια από τις πιο όμορφες πόλεις που έχω δει ποτέ.
Σε μια από τις επισκέψεις μου λοιπόν βρήκα λίγο χρόνο να καθίσω σε ένα από τα μικροσκοπικά μεζεδοπωλεία της πόλης. Ένα από τα πιάτα που παρήγγειλα ήταν η μαϊντανοσαλάτα, ένα φαγητό που όχι μόνο δεν είχα δοκιμάσει αλλά ούτε καν είχα ακουστά. Τρελάθηκα. Μου άρεσε πάρα πολύ αλλά από τότε δεν την ξανασυνάντησα σε κανένα μενού. Δεν μαγείρευα κιόλας τότε οπότε πάει, ξεχάστηκε.
Fast forward στο σήμερα και στο ψυγείο μου που πολύ συχνά έχει περίσσευμα μαϊντανού. Δεν αντέχω να τον πετάω (δεν θέλω να πετάω κανένα τρόφιμο) οπότε συνήθως τον κάνω πέστο. Τις προάλλες όμως που κοίταζα να δω αν έχω τα υλικά για το πέστο θυμήθηκα την μαϊντανοσαλάτα. Σε μια σπάνια στιγμή δυνατού μνημονικού (είμαι απίστευτα ξεχασιάρα) θυμήθηκα επίσης πως έχω ένα πανέμορφο βιβλίο αφιερωμένο στον γαστρονομικό πλούτο των Κυκλάδων. Λέγεται “Του Άνεμου και της Αρμύρας” και πραγματικά είναι θησαυρός πληροφορίας (θα το βρείτε εδώ). Εκεί λοιπόν βρήκα και την Συριανή μαϊντανοσαλάτα, η οποία ενέπνευσε την σημερινή μου συνταγή.
Η μαϊντανοσαλάτα αυτή βγαίνει αρκετά πηχτή οπότε κάνει για ντιπ, για άλειμμα, για βούτες, για όλα τα ωραία. Την έκανα αρκετά σκορδάτη, την επόμενη νομίζω θα βάλω λιγότερο σκόρδο μιας και δεν “το έχω” πολύ με τη γεύση του. Ή θα βάλω ψητό σκόρδο αντί για ωμό, που έχει πιο ήπια γεύση.
Για συνοδευτικό έφτιαξα αυτά τα υπέροχα και πανεύκολα τσιπς από Αραβική πίτα. 4-7 λεπτά στον φούρνο και γίνονται τραγανά και νόστιμα, ειδικά αν τα έχουμε πασπαλίσει με μπαχαρικά και αλατάκι πρώτα! Ιδανικά για βούτες σε οποιοδήποτε ντιπ ή σαλατικό. Δοκιμάστε τα και θα δείτε. Τα τσιπς αυτά τα φτιάχνω χρόνια και την ιδέα μου την έδωσε η φίλη μου Μαριλίτα με αυτήν της την ανάρτηση.
Πάμε να τα δούμε! Και μην ξεχνάτε, αν φτιάξετε κάποια συνταγή μου θα χαρώ να τη δω! Φωτογραφίστε τη και κάντε με ταγκ στο Instagram να τη μοιραστώ στα stories μου – @thefoodiecorner και #thefoodiecorner.
Κανένα Σχόλιο