Μανιτάρια Πλευρώτους Μπάρμπεκιου στο Slow Cooker, Κεχρί με Χόρτα Παντζαριού και «Ψητή» Γλυκοπατάτα
Υπέροχα μανιτάρια πλευρώτους, αργοψημένα σε σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου στο slow cooker. Σερβίρουμε με ένα εύκολο κεχρί μαγειρεμένο με χόρτα παντζαριού, και γλυκοπατάτα ψημένη με τον πιο απλό τρόπο που υπάρχει. Ε ναι, εννοώ πάλι το slow cooker.
Ακούγονται περίεργα όλα αυτά; Σας φαίνονται παράξενα τα υλικά; Δεν είναι. Μπορεί κάποια να μην τα έχετε δοκιμάσει, δεν θα δυσκολευτείτε όμως να τα βρείτε, και αξίζουν μια ευκαιρία να μπουν στην κουζίνα σας.
Καταρχήν είναι απίστευτα υγιεινά όλα αυτά. Να σας πω όμως κάτι; Δεν θέλω να σταθώ πολύ σε αυτό. Ναι η γλυκοπατάτα είναι σούπερ θρεπτική, όπως και τα παντζαρόφυλλα, τα μανιτάρια φυσικά, και το κεχρί, το οποίο τελικά είναι φίσκα σε συστατικά που μας κάνουν πολύ καλό. Όμως οκ, σημασία έχει και η γεύση αυτών που τρώμε! Και εδώ δεν απογοητευόμαστε καθόλου.
Τα μανιτάρια θυμίζουν σε γεύση το pulled pork (έχω βασίσει την συνταγή στο πολύ επιτυχημένο τραβηχτό χοιρινό μου) αλλά σε υφή διαφέρουν λίγο, μην σας λέω ψέματα. Είναι όμως πεντανόστιμα, με πλούσια σάλτσα, και ταιριάζουν με πολλά άλλα συνοδευτικά εκτός από αυτά που προτείνω εδώ. Θα πήγαιναν φανταστικά με αυτόν τον πουρέ με τρούφα ας πούμε (ή τον δικό σας αγαπημένο πουρέ), με ρύζι (θα το δοκίμαζα με καστανό ρύζι ή μιξ λευκού και άγριου), με πολέντα ή και με κίνοα. Θα ταίριαζαν επίσης και σε σάντουιτς με ψωμάκια τύπου μπέργκερ (όπως το τραβηχτό χοιρινό) αλλά και σε τάκος (το ζουμί δυσκολεύει λίγο τα πράγματα – όμως αυτό δεν μας πτοεί καθόλου).
Το κεχρί με τα χόρτα παντζαριού είναι από μόνο του πολύ νόστιμο φαγητό και νομίζω θα μου άρεσε πάρα πολύ με ένα ωραίο βιολογικό αυγό από πάνω, τηγανιτό ή ποσέ. Για τη γλυκοπατάτα δεν χρειάζεται να πω και πολλά, είναι φανταστική ψητή και τρώγεται με πολλούς τρόπους, φαντασία να υπάρχει (δείτε εδώ παλαιότερη ανάρτηση σχετικά με ψητές πατάτες και γλυκοπατάτες, αλλά και μια ακόμα ιδέα εδώ).
Κάτι σημαντικό για το πιάτο αυτό. Και τα μανιτάρια και οι γλυκοπατάτες γίνονται στο slow cooker. Δυστυχώς όχι συγχρόνως. Όμως οι γλυκοπατάτες μπορούν άνετα να γίνουν από την προηγούμενη μέρα (ή νύχτα). Και γιατί να μην ψήσουμε μια μεγάλη ποσότητα να τις έχουμε όλη την εβδομάδα για εύκολα και γρήγορα γεύματα; Μπορούμε μάλιστα να συνδυάσουμε γλυκές και κανονικές πατάτες μαζί.
Άρα λοιπόν μπορείτε να φτιάξετε και τα τρία στοιχεία της συνταγής αυτής για να τα απολαύσετε σαν σύνολο, μπορείτε όμως και να δοκιμάσετε το καθένα ξεχωριστά με άλλα συνοδευτικά. Ή να φτιάξετε μόνο τα δυο από τα τρία (πχ μανιτάρια με γλυκοπατάτα). Το αφήνω πάνω σας. Μόνο μην φοβηθείτε ότι είναι «περίεργα» ή απρόσιτα. Το κεχρί υπάρχει ακόμα και σε ορισμένα σουπερμάρκετ (αν το βρίσκω εγώ εδώ που μένω στην «εξοχή» θα το βρείτε κι εσείς!). Αλλιώς υπάρχει σίγουρα στα μαγαζιά με βιολογικά.
Πάμε να βάλουμε ποικιλία και χρώμα στο τραπέζι μας! Και να μειώσουμε το κρέας λίγο, για πολλούς και διάφορους λόγους τους οποίους θα συζητήσουμε κάποια στιγμή…
Μην ξεχνάτε, αν φτιάξετε κάποια συνταγή μου θέλω πολύ να δω φωτο! Ανεβάστε τη στο Instagram και κάντε με tag (@thefoodiecorner και #thefoodiecorner) να τη βρω και να τη μοιραστώ στα stories.
Κανένα Σχόλιο