Μελιτζάνες Καπονάτα στο Slow Cooker
Κάτι μεταξύ σαλάτας και σάλτσας, η καπονάτα είναι ένα μαγειρευτό πιάτο με κύριο συστατικό τις μελιτζάνες. Κάποιες εκδοχές είναι γλυκόξινες, όπως η δική μου, η οποία μάλιστα θυμίζει και χοντροκομμένο τσάτνεϊ.
Υπάρχουν αρκετές πληροφορίες εκεί έξω για την καπονάτα, οπότε δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για την ιταλική καταγωγή της. Άλλωστε η εκδοχή αυτή δεν είναι παραδοσιακή, είναι δική μου, και μάλιστα προσαρμοσμένη για το slow cooker. Σε γενικές γραμμές είναι ένα πιάτο μαγειρευτό με μελιτζάνες, κάποια άλλα λαχανικά ίσως, μυρωδικά, μπαχαρικά και μια δόση από κάτι γλυκό και κάτι ξινό. Το αποτέλεσμα είναι μια σάλτσα με μεγάλα κομμάτια μελιτζάνας, την οποία (ανάλογα την εκδοχή) τη λες και σαλάτα. Στην δική μου εκδοχή δεν έχω βάλει άλλα λαχανικά, και επειδή ήθελα έντονη γεύση έχω προσθέσει αρκετά μπαχαρικά. Όλα έδεσαν μεταξύ τους πολύ καλά, και η καπονάτα μου βγήκε υπέροχη.
Ναι, αλλά πως την τρώμε με ρωτάτε. Οι τρόποι για να απολαύσουμε την καπονάτα είναι πολλοί κατά τη γνώμη μου. Ο πιο απλός και γρήγορος είναι να την απλώσουμε πάνω σε φέτες από ψημένο ψωμάκι ή σε φρυγανιές, σαν μπρουσκέτες. Στη φωτογραφία την έχω φορτώσει πάνω σε μίνι φρυγανίτσες μαζί με λίγο κατίκι που ταιριάζει πολύ. Γενικά ταιριάζει υπέροχα με λευκά τυριά όπως κατίκι, ανθότυρο και φέτα. Είναι λοιπόν πολύ καλό και σαν γέμιση για σάντουιτς. Η Mrs D. που εκτέλεσε χρέη δοκιμάστριας είπε ότι της άρεσε πάρα πολύ με φέτες καπνιστής γαλοπούλας. Τέλος, θα δοκίμαζα την καπονάτα οπωσδήποτε σαν σάλτσα για ζεστή ή κρύα μακαρονοσαλάτα, αλλά και σαν topping πίτσας με φρέσκια μοτσαρέλα. Εσείς έχετε καμιά άλλη ιδέα για την καπονάτα;
Τέλειο, καταπληκτική ιδέα για μεσημέρι καλοκαιριού! Έγλειψα τα δάχτυλα μου!
Πολύ χάρηκα που σας άρεσε! Ευχαριστώ για το σχόλιο!