Παγωτό Ανθότυρο και Μέλι, με Σύκο Ψημένο με Μπαλσάμικο και Μαύρη Ζάχαρη
Πλούσιο, γευστικό, αρωματικό. Ένα ιδιαίτερο σπιτικό παγωτό, που σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει παρόμοιο! Με κρεμώδες ανθότυρο, μέλι και σύκα ψημένα με μπαλσάμικο και μαύρη ζάχαρη στον φούρνο. Το φαντάζεστε;
Το ανθότυρο σας αρέσει σε γλυκά; Σε τσίζκεϊκ πχ; Αν δεν έχετε δοκιμάσει κάτι τέτοιο, έχετε δοκιμάσει τα Κρητικά λυχναράκια (aka καλτσούνια); Ε λοιπόν το παγωτό αυτό θυμίζει πολύ σε γεύση την γέμισή τους, η οποία γίνεται με φρέσκια μυζήθρα ή ανθότυρο. Λογικό είναι αφού τα υλικά είναι σχεδόν ίδια, αυγά, τυρί, ζάχαρη. Εδώ βέβαια έχουμε και μέλι και σύκο, προσθήκες υπέροχα ταιριαστές. Και το σύκο μάλιστα δεν είναι ό,τι κι ό,τι… είναι σύκο ψημένο στο φούρνο με μπαλσάμικο και μαύρη ζάχαρη. Δεν υπάρχει. Αυτό θα το κάνω και μόνο του, σαν μαρμελάδα. Είναι απίστευτο.
Αυτά για την συνταγή. Δεν θέλω να μακρηγορήσω όπως κάνω συνήθως. Η διαδικασία για το παγωτό οκ, δεν είναι η πιο απλή του κόσμου (όπως πχ αυτή ή αυτή ή αυτή) αλλά δε τη λες και δύσκολη. Μη φοβάστε το ψήσιμο της κρέμας, αρκεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες! Αν έχετε slow cooker είστε τυχεροί, θα το προσαρμόσετε σύμφωνα με αυτές τις οδηγίες.
Να σας πω τώρα για τη Γκραντάρα; Η Γκραντάρα είναι μια πόλη στην Ιταλία, κοντά στη Μπολόνια, που επισκέφθηκα πρόσφατα. Όσοι με παρακολουθείτε στο Instagram θα είδατε σχετικές αναρτήσεις. Πήγα σε ένα εργαστήρι φωτογραφίας, ειδικά για φωτογραφία φαγητού, το οποίο το διοργάνωσαν τρεις food bloggers. Πέρασα υπερφανταστικά, και δεν ήθελα να φύγω. Οι δυόμιση μέρες δεν ήταν αρκετές, αφού βρισκόμουν με μια ομάδα γυναικών όπου όλες είχαμε τα ίδια ενδιαφέροντα. Να φωτογραφίζουμε και μετά να τσακίζουμε καλό φαγητό! Η τοποθεσία δε… αφήστε. Μεσαιωνικά κάστρα, δάση, κουκλίστικα σπιτάκια, υπέροχες vintage-style κουζίνες. Εξασκηθήκαμε στο food styling, στη φωτογράφιση και στην επεξεργασία. Μιλήσαμε για τη δουλειά μας. Και φάγαμε. Από τα χεράκια της μαμάς της Ιταλίδας οικοδέσποινάς μας. Ένα θα σας πω. Σπιτικά ζυμαρικά. Αχ. Σύντομα σκοπεύω να αναρτήσω στο Facebook μια συλλογή από φωτογραφίες που τράβηξα εκεί. Ελπίζω να κάνετε τον κόπο να ρίξετε μια ματιά και να μου πείτε πως σας φαίνονται!
Από τώρα και στο εξής λοιπόν, θα χρειαστώ κάτι από εσάς. Να με συγχωρείτε, όσο ψάχνομαι με το στυλ των εικόνων που ανεβάζω εδώ στο μπλογκ. Θέλω να πειραματιστώ και να κάνω διάφορες δοκιμές, μέχρι να βρω μια φόρμουλα που να μου ταιριάζει και να την κάνω δική μου. Οπότε μπορεί οι φωτο μου να είναι μια έτσι μια αλλιώς, μια σκοτεινές μια φωτεινές, μια πιο «καθαρές» μια πιο απαλές κ.ο.κ. Αν έχετε όρεξη μου λέτε και τη γνώμη σας! Με το μαλακό όμως ε;!
Προς το παρόν ας φτιάξουμε παγωτό γιατί η ζέστη δε λέει να μας αφήσει ήσυχους!
Αν και δεν είμαι ιδιαίτερα φίλη του παγωτού αυτό θα ήθελα να το δοκιμάσω.
Γειά σου Ξανθή! Χαίρομαι που σε δελεάζει ο συνδυασμός των γεύσεων!