Παγωτό Βανίλια με Μπέρμπον στο Slow Cooker. Καλά διαβάσατε!
Οκ, προφανώς μιλάω για την βάση του παγωτού, την crème anglaise την οποία μετά παγώνουμε στην κατάψυξη… αλλά η παρασκευή της γίνεται εξολοκλήρου στο slow cooker! Αληθινό παγωτό λοιπόν, με αυγά, με γεύση βανίλια μπέρμπον. Πιο εύκολο από ποτέ.
Πάλι παγωτό. Σόρρυ, αλλά από τη μια έχει καύσωνα και από την άλλη δε μπορούσα να μη μοιραστώ αυτή την φοβερή ιδέα. Στο κάτω κάτω τι να ανέβαζα, μηλόπιτα; Το φθινόπωρο μοιάζει πολύ μακρινό..
Λοιπόν. Το ξέρουμε όλοι ότι το σωστό, αληθινό, κανονικό, καλύτερο παγωτό έχει αυγά. Δεν σηκώνει κουβέντα. Και τα άλλα, τα εύκολα παγωτά χωρίς αυγά είναι σούπερ. Νοστιμότατα και απολαυστικά. Ειδικά αν είναι με φυστικοβούτυρο ή γεύση τσίζκεϊκ λεμόνι. Αλλά μη κρυβόμαστε κιόλας. Το θέμα είναι ότι ποιος κάθεται να φτιάξει «κανονικό» παγωτό; Αυγοκοψίματα, κατσαρολάκια, ανακατέματα με τις ώρες μέχρι να πήξει η κρέμα… Οκ, το κάνουμε που και που, αλλά δεν είναι και το πιο πρακτικό. Μέχρι τώρα. Γιατί τώρα αλλάζουν όλα. Έρχεται (πάλι) το slow cooker να μας βγάλει από τους μπελάδες. Φτιάχνουμε κρεμ ανγκλέζ πανεύκολα, χωρίς άγχος για τα αυγά και χωρίς να στεκόμαστε πάνω από το μάτι με τις ώρες. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα πυρίμαχο μπολ που να χωράει στο δοχείο του slow cooker.
Έχω ξαναφτιάξει κάτι παρόμοιο, όταν έκανα την κρέμα σοκολάτας για αυτό το γλυκό. Αλλά τότε δεν είχε κάνει ο εγκέφαλος τον συσχετισμό της κρέμας με το παγωτό. Ευτυχώς άναψε το λαμπάκι πριν λίγες μέρες, και επιτρέψτε μου να πω πως είναι μεγάλη ανακάλυψη. Μέχρι και στο google δεν βλέπω κάτι παρόμοιο. Λέτε να είμαι η πρώτη; Φαντάζομαι πως όχι, αλλά είναι ωραίο να σκέφτεσαι κάτι και να μην βλέπεις τελικά πως το έχουν ανεβάσει άλλοι 20 πριν από σενα!
Εδώ θα μοιραστώ μια κλασική συνταγή παγωτού βανίλιας, με τη μόνη διαφορά ότι χρησιμοποίησα εκχύλισμα που έχω φτιάξει μόνη μου με μπέρμπον. Αν δεν έχετε ήδη έτοιμο σπιτικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκχύλισμα του εμπορίου. Την κρέμα την παγώνουμε στην παγωτομηχανή και έτοιμο. Μπορούμε βέβαια να την φάμε κι έτσι, με το κουτάλι, ή να την περιχύσουμε ζεστή ζεστή στην μηλόπιτά μας, όποτε μας λυπηθεί το σύμπαν και έρθει ο πολυπόθητος δροσερός καιρός.
Κανένα Σχόλιο