Πατατοσαλάτα Φούρνου και δυο Μαρινάδες για Κρέας
Μια πλούσια, κρεμώδης πατατοσαλάτα BBQ με γιαούρτι και τυριά στον φούρνο, και δυο υπέροχες, πρωτότυπες μαρινάδες για το ψητό μας κρέας. Μια με μουστάρδα και μέλι, και μια με γιαούρτι και κάρυ. Γιατί πλησιάζει και η Τσικνοπέμπτη!
Τρείς συνταγές σε ένα ποστ σήμερα, με μια πατατοσαλάτα από τις λίγες, και δυο μαρινάδες για κρέας. Οι προτάσεις μας για την Τσικνοπέμπτη που πλησιάζει. Να τα πάρουμε όμως από την αρχή; Η ανάρτηση αυτή είναι η πρώτη για την νέα, ανανεωμένη σειρά συνταγών #MadewithAB. Κάθε δυο εβδομάδες στο φυλλάδιο προσφορών των καταστημάτων ΑΒ Βασιλόπουλος, ένας food blogger μοιράζεται μια καινούργια ιδέα για ένα νόστιμο φαγητό, και την συνταγή για να το φτιάξει όποιος θέλει μόνος του. Η κάθε συνταγή συνοδεύεται από ένα όμορφο βιντεάκι, όπως έχετε ήδη δει εδώ στο μπλογκ μου. Σήμερα το βίντεο είναι λίγο διαφορετικό από τα προηγούμενα, ελπίζω να σας αρέσει!
Πάμε να δούμε την πατατοσαλάτα; Καταρχήν να πω πως είναι η αγαπημένη μου. Και έχω δοκιμάσει πολλές στη ζωή μου, τους έχω μια αδυναμία τι να κάνω; Εδώ ίσως και να μην ταιριάζει κανονικά η λέξη σαλάτα. Αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να την λέμε έτσι για να μπορούμε να καταναλώνουμε τις ποσότητες που θέλουμε χωρίς τύψεις. Να σας πω και κάτι; Δεν είναι τόοοοσο βαριά. Έχει λίγη μαγιονέζα, αλλά έχει πολύ περισσότερο γιαούρτι. Οπότε δεν ανησυχούμε και απολαμβάνουμε κανονικά. Το μυστικό της; Λίγη BBQ sauce στο μείγμα. Το τέλειο συνοδευτικό για ένα τραπέζι γεμάτο κρέας.
Οι μαρινάδες τώρα, αποτελούν μια πρωτότυπη εναλλακτική για όσους δεν ενθουσιάζονται με τα σκέτα ψητά κρέατα ή απλά θέλουν κάτι διαφορετικό. Αν θέλουμε να δώσουμε έναν άλλον αέρα στα παϊδάκια μας, στα χοιρινά μας μπριζολάκια ή σε ένα φιλέτο κοτόπουλο, μπορούμε να τα μαρινάρουμε πριν το ψήσιμο και να προσθέσουμε ένα κατιτίς στη γεύση τους. Εμείς προτείνουμε τους συνδυασμούς μέλι και μουστάρδα, ή γιαούρτι και κάρυ. Και φυσικά δεν είναι μόνο για την Τσικνοπέμπτη έτσι; Για παράδειγμα, ένα βαρετό στήθος κοτόπουλο ψημένο σε αντικολλητικό τηγανάκι, γίνεται κάτι εντελώς διαφορετικό μετά από ένα μπανάκι σε γιαούρτι με κάρυ πριν το ψήσιμο. Δοκιμάστε τις μαρινάδες και θα δείτε.
Και για να σας κάνουμε τη ζωή ακόμα πιο εύκολη, με ένα κλικ, όλα τα υλικά μπαίνουν στο καλάθι σας αυτόματα. Η τεχνολογία στην υπηρεσία του τραπεζιού μας!
Για πείτε μου τώρα, εσείς πως περνάτε την Τσικνοπέμπτη σας συνήθως, σπίτι ή έξω; Αν μένετε σπίτι, τι καλό ετοιμάζετε;
Ω, ζημιά….Πρωί-πρωί!!!!
Χαχα! Χαίρομαι που σου αρέσει! Είναι πολύ νόστιμα όλα, ελπίζω να τα δοκιμάσεις.
Έκανα εχθές την πατατοσαλάτα φούρνου, είναι τέλεια! Μόνο εγώ έφαγα το μισό ταψι σχεδόν…..
Ααα τι καλά! Πόσο χάρηκα που σου άρεσε! Χρόνια πολλά Άννα 🙂