Πατατοσαλάτα με Καπνιστή Πέστροφα και Σος Ταρτάρ
Μια από τις αγαπημένες μου πατατοσαλάτες, κρεμώδης και κάπως ξινούτσικη, με ψητές ή βραστές πατατούλες baby, κομμάτια νόστιμης καπνιστής πέστροφας και ένα εύκολο dressing με σος ταρτάρ και λεμόνι.
Γειά σας! Επέστρεψα! Πέρασε καιρός, το ξέρω. Δεν υπολόγιζα να λείψω τόσο από την ιντερνετική γωνίτσα μου, αλλά με πρόλαβαν διάφορα.
Η συνταγή αυτή ήταν προγραμματισμένη να ανέβει μια μέρα μετά τη μεγάλη φωτιά εδώ στην περιοχή μας. Να πω αρχικά ότι είμαστε όλοι καλά, δεν μας πλησίασε η φωτιά εδώ που είμαι, όμως ήταν κοντά. Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούσα να ανεβάσω εκείνες τις ημέρες ποστ, για λόγους σεβασμού αλλά και για λόγους που είχαν να κάνουν με πολύ πεσμένη διάθεση. Τι να έλεγα; Να μια ωραία πατατοσαλάτα; Όσο ωραία και να είναι, απλά δεν μου πήγαινε τότε να μιλάω για τέτοια.
Όταν άρχισε η καθημερινότητα να επιστρέφει λίγο στους ρυθμούς της, έπρεπε πια να αφοσιωθώ σε ένα μεγάλο πρότζεκτ που με περίμενε. Θα σας μιλήσω γι’αυτό άλλη φορά, αλλά ήταν κάτι που μου πήρε πολύ χρόνο και πολλή ενέργεια, εξου και η εξαφάνιση.
Τώρα όμως είμαι εδώ, με μια από τις αγαπημένες μου πατατοσαλάτες. Ανταγωνίζεται αυτή τη φανταστική φουρνιστή πατατοσαλάτα για την πρώτη θέση στις προτιμήσεις μου. Νομίζω είναι θέμα εποχής. Την φουρνιστή την προτιμώ χειμώνα, την δροσερή αυτή με την καπνιστή πέστροφα την απολαμβάνω όταν έχει ζέστη.
Οι πατατούλες είναι ακόμη πιο νόστιμες όταν ψήνονται ολόκληρες στο slow cooker. Τις πλένουμε (δεν τις κόβουμε), τις βάζουμε χωρίς καθόλου υγρά στο δοχείο και τις μαγειρεύουμε για 5-7 ώρες (ανάλογα πόσο γεμάτο είναι το δοχείο) μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με ένα μαχαίρι. Και να τις βράσουμε όμως, επειδή η φλούδα δίνει πολλή γεύση, καλό είναι να μην τις καθαρίσουμε. Οι baby άλλωστε δεν το χρειάζονται.
Αυτά λοιπόν. Ελπίζω να δοκιμάσετε την πατατοσαλάτα και να έρθετε να μου πείτε εντυπώσεις!
Κανένα Σχόλιο