Πέννες με Κοτόπουλο, Λικέρ Μαστίχας και Πορτοκάλι
Ένα πιάτο απίθανα μυρωδάτο, που αποτελεί εύκολη και γρήγορη εναλλακτική για το Πασχαλινό τραπέζι. Ζυμαρικά, κοτόπουλο, και μια σάλτσα όλο αρώματα, με λικέρ μαστίχας Skinos, κρέμα γάλακτος και πορτοκάλι.
Δεν θυμάμαι αν το έχω ξαναπεί, αλλά δεν τρώω αρνί. Ούτε κατσίκι. Απλά δεν μου αρέσει η γεύση τους. Μοναδική εξαίρεση τα λεπτά παϊδάκια, που ενίοτε τα τσακίζω. Το ίδιο και ο Μίστερ. Η χαρά του οικοδεσπότη είμαστε τέτοια εποχή. Και άντε εγώ θα βολευτώ με κανένα αυγουλάκι, με σαλατίτσα, λίγο τυρί. Ο Μίστερ με ψωμοτύρι τη βγάζει, εκτός αν κάνουμε Πάσχα με τους δικούς μας, που φροντίζουν να έχουν ξεχωριστό φαγητό για τους «δύσκολους» της παρέας!
Αν έχετε κι εσείς δύσκολους καλεσμένους στο γιορτινό σας τραπέζι, έχω να σας προτείνω αυτό το εύκολο, γρήγορο και υπέροχο πιάτο με ζυμαρικά και κοτόπουλο. Όλη η μαγεία είναι στη σάλτσα. Ένας συνδυασμός που ίσως σας φανεί περίεργος, ίσως όχι. Εγώ για κάποιο λόγο ήμουν σίγουρη για την επιτυχία του πριν καν ξεκινήσω. Κρέμα γάλακτος, εξαιρετικό λικέρ μαστίχας Skinos και φρέσκος χυμός πορτοκάλι. Φανταστείτε το. Μόνο που το ακούω θέλω να πάρω βαθιά εισπνοή να μυρίσω το άρωμα. Α, και λίγο εστραγκόν να συμπληρώσουμε άνοιξη.
Δοκιμάστε το. Και θα σας πω και λίγα τιπς για να το φτιάξετε ακόμα πιο γρήγορα, μέρα που είναι. Μη τη βγάλετε και στην κουζίνα…
Τέλεια….Ούτε εμείς τρώμε αρνί και κατσίκι και κάθε Πασχα τη βγάζουμε με μπριτζολάκια…..Μαστίχα, μμμμμ…..τρελλαινομαι!
Ευχαριστώ Βίκυ! Τελικά είμαστε αρκετοί στο “κλάμπ”! Πάντως αυτή η συνταγή είναι για κάθε εποχή 🙂
Τέλεια, εναλλακτική ιδέα!!!
Πόσο αρωματική συνταγή! Η μαστίχα με το πορτοκάλι ταιριάζουν τέλεια και πάνε το πιάτο σε άλλο επίπεδο. Προτίμησα να κόψω τα κολοκυθάκια σε μικρά μπαστουνάκια για να είναι πιο τραγανά και να τσιμπιούνται με το πιρούνι μαζί με τις πένες και το κοτόπουλο.
Καλά, δεν θα το σκεφτόμουν ποτέ να κόψω έτσι τα κολοκύθια! Τι φοβερή ιδέα, ειδικά για πιάτα ζυμαρικών που θέλεις να τα πιρουνιάζεις εύκολα! Ευχαριστώ για το σχόλιο!!