Πέστο από Φύλλα Καρότου και Αμύγδαλα
Ένα πολύ διαφορετικό πέστο, με υπέροχα φύλλα καρότου και καβουρδισμένο αμύγδαλο. Χωρίς τυρί, είναι ιδανικό για βίγκαν διατροφή ή νηστεία.
Ξέρω τι σκέφτεστε. Που θα βρείτε καρότα με τα φύλλα τους. Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να βρεθούν στην Αθήνα, αλλά πλέον υπάρχουν αρκετές βιολογικές αγορές στις οποίες οι παραγωγοί τα πουλάνε ολόκληρα, χωρίς να τα κόβουν. Τα χόρτα αυτά είναι πολύ νόστιμα αλλά και πολύ θρεπτικά, και μια αναζήτηση στο διαδίκτυο μας δίνει κάποιες ιδέες για το πως να τα αξιοποιήσουμε. Κυρίως τρώγονται σε μορφή πέστο, ψιλοκομμένα σε σαλάτες ή πολτοποιημένα σε dressing σαλάτας.
Απαραίτητο εργαλείο για να φτιάξουμε το πέστο με καροτόφυλλα (εκτός αν έχουμε όρεξη για γυμναστική με γουδί) είναι ένα καλό μούλτι ή άλλο κοπτικό που να πολτοποιεί. Αν το μούλτι μας είναι μικρούλι, καλό είναι να προσθέτουμε σιγά σιγά τις ποσότητες των υλικών και να ανακατεύουμε συχνά, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει. Τα αμύγδαλα μπορούν να μπουν και ωμά, αλλά δίνουν πολύ περισσότερη γεύση στο πέστο αν έχουν καβουρδιστεί πρώτα ελαφρά.
Το πέστο διατηρείται λίγες μέρες στο ψυγείο, αλλά αν κάνω μεγάλη ποσότητα προτιμώ να το μοιράζω σε παγοθήκες και να το φυλάω στην κατάψυξη. Μια μερίδα για ζυμαρικά είναι περίπου δυο «παγάκια» πέστο, ανάλογα πάντα το μέγεθος της παγοκύστης, οπότε μπορώ να υπολογίζω και να ξεπαγώνω ανάλογα. Επίσης, τα παγάκια από πέστο μου αρέσει να τα προσθέτω και σε φαγητά στο μαγείρεμα, τύπου κύβο. Μπορεί να πετάξω ένα μέσα σε μια σούπα, ή σε μια σάλτσα ντομάτα (το κλασικό πέστο βασιλικού εδώ είναι τέλειο) ή σε οτιδήποτε μου φανεί οτι ταιριάζει!
Πέστο πλέον φτιάχνουμε από πολλά και διάφορα λαχανικά. Τα φύλλα καρότου ίσως είναι από τα πιο «περίεργα». Εσάς ποιά είναι η αγαπημένη σας πρασινάδα για πέστο;
Κανένα Σχόλιο