Πέστο Κολοκυθιού με Γιαούρτι και Φέτα
Και ναι. Το The Foodie Corner είναι live! Καλωσήρθατε και καλώς σας βρήκα! Για τα υπαρξιακά - ποιά είμαι, τι κάνω, που πάω - κάντε μια βόλτα στο About. Εδώ μπαίνουμε κατευθείαν στο ψητό. Ή μάλλον στο ωμό. Το κολοκυθάκι!
Πρόσφατα λοιπόν ανακάλυψα ότι μου αρέσει πολύ το ωμό κολοκυθάκι. Έχει μια πολύ φρέσκια γεύση, από αυτές που ξέρεις ότι με κάθε μπουκιά κάνεις καλό στο σώμα σου. Και επειδή είναι μόδα να φτιάχνουμε πέστο από σχεδόν οτιδήποτε έχει πράσινο χρώμα, σκέφτηκα να κάνω και εγώ ένα, χρησιμοποιώντας έναν αγαπημένο μου συνδυασμό. Γιαούρτι, φέτα, δυόσμος και αμύγδαλα, έρχονται να δέσουν με το κολοκυθάκι και να δημιουργήσουν μια σάλτσα διαφορετική. Μια σάλτσα που τρώγεται και ζεστή και κρύα, σε περίπτωση που θέλουμε μια μακαρονοσαλάτα.
Είναι πολύ εύκολη συνταγή, όπως όλες οι σάλτσες πέστο. Το μόνο που θα αλλάξω όταν την ξανακάνω είναι η προσθήκη σκόρδου. Επειδή είναι ωμή σάλτσα, η παρουσία του είναι λίγο πιο αισθητή απ’ότι θα ήθελα. Βέβαια, εμείς στο σπίτι έχουμε θέμα με το σκόρδο (κοινώς είναι απαγορευμένο από τον Μίστερ), οπότε ίσως φταίει το ότι έχω ξεσυνηθίσει και εγώ τη γεύση του. Θα έλεγα να ξεκινήσετε με μισή σκελίδα και να δοκιμάσετε το αποτέλεσμα. Αν σηκώνει κι άλλο, προσθέστε κατά βούληση. Μην ξεχνάτε ότι όσο «δένουν» οι γεύσεις τόσο δυναμώνει και αυτό!
Έφτιαξα αυτό το πέστο κολοκυθιού με σκοπό να φάω ζεστή μακαρονάδα, οπότε όταν σούρωσα τα ζυμαρικά έβαλα το πέστο στην κατσαρόλα, την γύρισα στο μάτι (έχοντας χαμηλώσει τη θερμοκρασία) και πρόσθεσα τα βρασμένα μακαρόνια. Με δυο τρία ανακατέματα είχε ζεσταθεί και η σάλτσα (δεν την θέλουμε να καίει για να μη κόψει το γιαούρτι). Μη σας μπερδεύει η φωτογραφία, εκεί την έβαλα από πάνω για να φαίνεται πιο καθαρά. Κάνουμε και προσπάθειες food styling!
Σημείωση: Μπορείτε να βάλετε ό,τι περισσεύει στην κατάψυξη, σε μονές μεριδούλες. Όταν θέλετε ένα γρήγορο γεύμα, βράζετε ζυμαρικά ώστε να γίνουν al dente, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα σουρώνετε κρατώντας λίγο από το νερό βρασίματος. Βάζετε τα μακαρόνια πάλι στην κατσαρόλα, τη βάζετε στο μάτι σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτετε το πέστο όπως είναι παγωμένο (αρκεί να είναι μικρή μερίδα – να ξεπαγώσει γρήγορα). Ανακατεύετε απαλά συνεχώς και ρίχνετε όσο νερό βρασίματος χρειάζεται ώστε το πέστο να καλύψει καλά τα ζυμαρικά. Τα μακαρόνια τα κάνουμε al dente γιατί θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται και μετά. Δε τα θέλουμε λασπωμένα!
Πρώτη φορά στη σελίδα σου και μου αρέσει ήδη.Να ναι καλά η Εύα. Θα το φτιάξω αύριο και θα σου πω τη γνώμη μου.Μου αρέσουν πολύ τα λαχανικά και μου θυμίζει μια άλλη υπέροχη μακαρονάδα που έχω κάνει με μακαρόνια σπιρουλίνας και λαχανικά.Μια άσχετη ερώτηση αλλά πολύ …σχετική:
Πόσο στοιχίζει ο Slow Cooker;
Ευχαριστώ πολύ.
Σ’ευχαριστώ πολύ Ρέα μου! Και φυσικά ευχαριστώ και την Εύα, η οποία με έχει βοηθήσει πολύ! Ελπίζω να σου αρέσει το πέστο, είναι αρκετά διαφορετικό από τα συνηθισμένα αλλά πολύ νόστιμο και “φρέσκο” στη γεύση. Μακαρόνια σπιρουλίνας; Ενδιαφέρον! Τα slow cookers έχουν τιμές ανάλογα το μέγεθος και τις ιδιότητές τους, θα κοιτάξω να σου στείλω κάτι πιο συγκεκριμένο σε email. Ευχαριστώ και πάλι για τα καλά σου λόγια!
Τέλειο το blog!!! Πολύ καλή δουλειά και πολύ ευχάριστo!!!! Μπράβο Ελένη θα τα λέμε συχνά!!!!
Ευχαριστώ πολύ Ελπίδα μου! Πολύ χαίρομαι που γνωρίζω τόσους καινούργιους φίλους που έχουν την ίδια αγάπη για το φαγητό με μενα!
Και έχω λίγα κολοκυθάκια που δεν ήξερα πως να τα κάνω…μου αρέσει πολύ η αλα πέστο συνταγή σου!!
Ευχαριστώ πολύ! Αν το δοκιμάσεις θέλω εντυπώσεις! Ευχαριστώ για την επίσκεψη!