Πίτα Αλλαντικών με Ανθότυρο
Μια πανεύκολη πίτα γεμάτη νόστιμα Ελληνικά αλλαντικά όπως απάκι και σαλάμι αέρος Λευκάδος, και δροσερό ανθότυρο. Ένα πρωτότυπο συνοδευτικό για το γιορτινό μας τραπέζι.
Το έχω ξαναπεί νομίζω εδώ ότι δεν τρώω αρνί. Ούτε κατσίκι. Το Πάσχα παραδοσιακά τη βγάζω με βραστά αυγά (δε με χαλάνε καθόλου), σαλάτα, και αν είμαι τυχερή και υπάρχει, πατατοσαλάτα. Α και φυσικά τσουρέκι. Πολύ τσουρέκι.
Συζητώντας το θέμα του αρνιού κατά καιρούς, έχω διαπιστώσει πως δεν είμαι μόνη εκεί έξω. Υπάρχουν αρκετοί που δεν το τρώνε. Γιατί λοιπόν να μην υπάρχει ένα ακόμα πιάτο στο τραπέζι μας, που να είναι και ωραίο για συνοδευτικό (για όσους θα τσακίσουν τα κρεατικά μα θέλουν και κάτι ακόμα) αλλά και για κυρίως πιάτο (για όσους θα μείνουν αλλιώς με τη σαλατίτσα). Αυτή η πίτα είναι ιδανική λύση, καθώς είναι αρκετά ελαφριά να φαγωθεί ως συμπλήρωμα στο κρέας, είναι όμως και χορταστική!
Η έμπνευση για την πίτα αυτή μου ήρθε από την Ιταλική Πίτα του Πάσχα. Η ιδέα είναι ίδια, βάζουν αλλαντικά (προσούτο, σαλάμι και άλλα δικά τους), τυρί ρικότα και λίγη παρμεζάνα. Οκ, παραλλαγές υπάρχουν πολλές, αλλά στο περίπου αυτή είναι. Στην Ελλάδα έχουμε το ανθότυρό μας, που μοιάζει με την πραγματική ρικότα και την αντικαθιστά άνετα. Έχουμε επίσης και πολλά παραδοσιακά και νόστιμα αλλαντικά. Το απάκι είναι από τα αγαπημένα μου οπότε πήρε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πίτα. Το σαλάμι αέρος Λευκάδος δίνει μια πικάντικη νότα με το πιπεράκι του, και το λουκάνικο αγριόχοιρου συμπληρώνει με τη γεμάτη γεύση του. Και φυσικά η ζύμη κουρού έρχεται να δώσει στην πίτα την πιο ταιριαστή αγκαλιά.
Δείτε πως τη φτιάχνουμε στο δεύτερο (επίσης καταπληκτικό) βιντεάκι της σειράς #MadeWithAB σε συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος. Και να έχετε το νου σας διότι η σειρά συνεχίζεται με άλλους σούπερ bloggers, με νέα συνταγή ανα δυο εβδομάδες!
Για πείτε μου τώρα, εσείς σερβίρετε κάτι διαφορετικό στο Πασχαλινό σας τραπέζι;
Πώ-πω, χρειάζομαι ένα κομμάτι (ή και τρία) άμεσα!
χαχα! Είναι ευκολοφάγωτη η άτιμη! Φιλιά!