Πουρές Πατάτας με Ελαιόλαδο, Σκόρδο και Άρωμα Τρούφας
Ένας πρωτότυπος πουρές έκπληξη, χωρίς ίχνος γαλακτοκομικών. Του δίνουμε γεύση με ένα καλό ελαιόλαδο και πολτό σκόρδου, και τον αρωματίζουμε με λάδι τρούφας. Μια υπέροχη εναλλακτική πρόταση για έναν πιο ελαφρύ πουρέ, που ταιριάζει πολύ σε ένα χορτοφαγικό γεύμα.
Θα ακουστώ ίσως λίγο ψωνισμένη, αλλά ο πουρές μου είναι φανταστικός. Εννοώ τον κλασικό πουρέ. Του βάζω πολλά «εξτραδάκια» γαλακτοκομικής φύσης και γίνεται υπέροχος. Ο Μίστερ δεν τρώει πουρέ αν δεν είναι δικός μου. Κάποια στιγμή θα τον μοιραστώ κι εδώ, απλά συνήθως τον κάνω με το μάτι και δεν έχω σημειώσει ποσότητες κλπ.
Έχει τύχει να δω σε μπλογκς συνταγές για πουρέ με ελαιόλαδο, αλλά δεν έχω μπει καν στον κόπο να τις διαβάσω. Σιγά μην έκανα πουρέ με λάδι αντί για βούτυρο. Πόσο λάθος έκανα όμως! Αυτή η συνταγή εδώ προέκυψε κατά λάθος. Ετοίμαζα το Χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα για το περιοδικό Real Taste και ενώ είχα σκοπό να φτιάξω τρείς συνταγές, είπα να κάνω έναν απλό πουρέ μόνο και μόνο για τις φωτογραφίες. Είναι ωραίο συνοδευτικό για τα υπόλοιπα πιάτα, οπότε σκέφτηκα να τον έχω εκεί να φαίνεται. Την ώρα που έλιωνα τις πατάτες όμως είπα να βάλω και λίγο λάδι να πάρει ωραία υφή. Μου περίσσευε και μια σταλιά πολτός σκόρδου οπότε τσουπ, μέσα κι αυτός (στην τελική ήθελα να τρώγεται μιας και δεν πετάω ποτέ φαγητό). Εκείνη τη στιγμή ήρθε και η αναλαμπή που έκανε τη διαφορά. Θυμήθηκα ότι είχα λάδι τρούφας. Πάρε και λίγο τέτοιο. Δεν το πίστευα πόσο τέλειο ήταν το αποτέλεσμα! Βγήκε τόσο καλός ο πουρές που τελικά τον συμπεριέλαβα στο αφιέρωμα.
Αξίζει να τον δοκιμάσετε. Δεν χρειάζεται να κάνετε διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά για να σας αρέσει, πρέπει όμως να σας αρέσει η τρούφα. Για αυτόν και μόνο τον λόγο δεν είναι κατάλληλη για βίγκανς. Αποτελεί επίσης πολύ καλή εναλλακτική για έναν πιο ελαφρύ πουρέ. Α, είναι και νηστίσιμος!
Αν είστε περίεργοι για τα υπόλοιπα πιάτα στη φωτό, μείνετε συντονισμένοι, έρχονται σύντομα!
Κανένα Σχόλιο