Πουτίγκα Ψωμιού με Τυρί και Ζαμπόν, στο Slow Cooker
Μια ζουμερή και νόστιμη πουτίγκα ψωμιού, ή σουφλέ όπως το λένε κάποιοι, με ζαμπόν, τυριά και γιαούρτι. Εύκολα κι απλά στο slow cooker. Γιατί δεν είμαστε για τα δύσκολα και περίπλοκα τώρα.
Οφείλω να σας ομολογήσω πως γράφω χωρίς όρεξη. Αποφάσισα όμως χθες πως δεν μπορώ να αφήσω το μπλογκ στη μοίρα του. Πρέπει με κάποιον τρόπο να βρω την ενέργεια να συνεχίσω την καθημερινότητά μου όπως την ήξερα μέχρι τώρα. Αύριο δεν ξέρω τι θα γίνει. Αλλά αν είναι να περιμένω στον καναπέ πότε θα έρθει το αύριο να μου λύσει τους προβληματισμούς, τις απορίες και τις ανησυχίες… Θα έχω χάσει και το τελευταίο απόθεμα όρεξης για οτιδήποτε. Την προηγούμενη εβδομάδα δεν μπορούσα να διανοηθώ να ανεβάσω συνταγή. Η αρχή αυτής που διανύουμε δεν ήταν και πολύ διαφορετική. Αλλά κάποια στιγμή με άφησε το ένα άγχος και με έπιασε το άλλο. Αυτή είναι η δουλειά μου. Η δουλειά μου η κανονική, όχι το χόμπι μου. Το επάγγελμά μου. Αυτό από το οποίο παλεύω να ζήσω. Ο Μίστερ πάει στο γραφείο του κάθε μέρα, έχει δεν έχει όρεξη. Η Mrs. D. το ίδιο. Εγώ πως δικαιολογούμαι να περιφέρομαι από δωμάτιο σε δωμάτιο τρώγοντας ό,τι έχει το ψυγείο, ή να κάθομαι σαν ζόμπι στον καναπέ και να βλέπω απανωτά τρεις σεζόν Nashville; Επειδή και καλά είναι δημιουργική η δουλειά μου και πρέπει να έχω έμπνευση; Οκ, μέχρι ένα σημείο. Το περάσαμε όμως το σημείο αυτό. Τώρα πρέπει να ξεκουνηθώ και να συνεχίσω. Στην τελική δεν κόψαμε ακόμα το φαγητό, σωστά; (εγώ έχω πάρει σίγουρα κανα δυο κιλάκια εδώ που τα λέμε, κόμφορτ ίτινγκ λέγεται) Όλο και κάτι θα μαγειρεύετε για τους δικούς σας. Και φαντάζομαι τώρα είναι που χρειάζεστε ιδέες για το τι να φτιάξετε, όταν γυρνάτε από το γραφείο ή όποια άλλη υποχρέωση, την οποία εκτελέσατε χωρίς όρεξη και κέφι, επειδή πρέπει.
Έτσι λοιπόν προχωράμε. Με μια συνταγή εύκολη και απλή, που γίνεται με το χθεσινό ψωμάκι μας που δεν θέλουμε να πετάξουμε. Θυμίζει λίγο ζαμπονοτυρόπιτα, στο πιο ψωμένιο..!
Μπορούμε να βάλουμε λαδόκολλα στο sc?
Μπορούμε Βίκυ μου! Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και εδώ, αν και γενικά δεν κολλάει πολύ η πουτίγκα. Κολλάει λίγο γύρω γύρω αλλά όχι από κάτω. Και τα υπολείμματα φεύγουν εύκολα με λίγο μούλιασμα. Αν το δοκιμάσεις πες μου!
Φαίνεται τόσο νόστιμο!!!! Θα δοκιμαστεί πολύ άμεσα ! λέω βέβαια επειδή δεν τα πάω καλά με το ζαμπόν να βάλω σωταρισμένα μανιτάρια χοντροκομμένα… τι λες;
Ωωω ναι! Πολύ καλή ιδέα, σαν το σάντουιτς Monte Christo που ανέβασες στο μπλογκ σου! Yum 🙂
Ελένη μου το επιχείρησα και το κατανάλωσα εύκολα, ίσως όμως την επόμενη φορά βγάλω την κόρα από το ψωμί, μου άρεσε πιο πολύ η ψίχα 😉
Χαίρομαι που σου άρεσε! Ναι η κόρα είναι λίγο “υποκειμενική”, σε άλλους αρέσει σε άλλους όχι τόσο!