Πράσινη Σαλάτα με Noodles Ωμού Παντζαριού και Φέτα
Νόστιμη σαλάτα με τον αγαπημένο μου συνδυασμό παντζαριού φέτας. Με φύλλα μαρουλιού και ρόκας, καρύδια, και βινεγκρέτ βαλσάμικου. Τι το ιδιαίτερο έχει; Εκτός από περασμένο στο spiralizer να γίνει noodles, το παντζάρι είναι και ωμό!
Ωμό παντζάρι έφαγα πρώτη φορά σε μια ανάμεικτη σαλάτα στην Αγγλία κάποια στιγμή που είχα πάει να δω τον αδερφό μου. Ήταν από αυτές τις βολικές στο σακουλάκι, έτοιμη για κατανάλωση, και θυμάμαι που έβαζε από αυτή στα σάντουιτς που έφτιαχνε. Μου είχε φανεί πολύ καλή ιδέα αυτό. Εγώ αν δεν έχω έτοιμο πλυμένο μαρούλι, δύσκολα θα βάλω σαλατικό σε σπιτικό σάντουιτς διότι βαριέμαι τα πλυσίματα. Έτσι λοιπόν εύκολα αναβαθμίζουμε ένα απλό μεσημεριανό σνακ και το κάνουμε ένα τακ πιο υγιεινό.
Στη σαλάτα αυτή που περιγράφω το παντζάρι ήταν κομμένο σε τζουλιέν. Σαν μικρά κόκκινα σπίρτα ήταν. Και αυτό είναι και το μυστικό του ωμού παντζαριού. Πρέπει να είναι λεπτοκομμένο αλλιώς παραείναι σκληρό και ίσως και λίγο too much σαν γεύση. Οπότε τι κάνουμε εμείς για να λεπτοκόψουμε ένα λαχανικό; Το κάνουμε σπαγγέτι! Εγώ δηλαδή αυτό κάνω. Το να κόψω τζουλιέν με μαχαίρι δεν πολυπαίζει εκτός αν έχω τρελή όρεξη και χρόνο. Το να βγάλω το μαντολίνο από την κούτα κάτω στην αποθήκη πάλι δεν παίζει (το μαντολίνο είναι ισοπαλία με τη χύτρα ταχύτητας στο πόσο το φοβάμαι. Δεν νομίζω να χρησιμοποιήσω ποτέ ούτε το ένα ούτε το άλλο). Το βάζω στο spiralizer λοιπόν και σε χρόνο μηδέν έχω λεπτά noodles λαχανικού. Στην προκειμένη περίπτωση παντζαριού. Να σας πω κάτι; Το παντζάρι νομίζω είναι το πιο όμορφο λαχανικο-noodle. Δείτε εδώ να καταλάβετε πόσο έχω ξεφύγει.
Αυτά για τη σαλάτα. Είναι πολύ πολύ νόστιμη. Δοκιμάστε το ωμό παντζάρι, μη το φοβηθείτε.
Σας αφήνω τώρα διότι έχω να πακετάρω για το αυριανό ταξίδι μου. Πάω στην Ιταλία για σεμινάριο φωτογραφίας και styling φαγητού! Δεν κρατιέμαι!
Κανένα Σχόλιο