21.11.2024
You can use WP menu builder to build menus

21.07.2016

3 αξιολ., M.O. : 5,00
5
1-2

Νόστιμη σαλάτα με τον αγαπημένο μου συνδυασμό παντζαριού φέτας. Με φύλλα μαρουλιού και ρόκας, καρύδια, και βινεγκρέτ βαλσάμικου. Τι το ιδιαίτερο έχει; Εκτός από περασμένο στο spiralizer να γίνει noodles, το παντζάρι είναι και ωμό!

Ωμό παντζάρι έφαγα πρώτη φορά σε μια ανάμεικτη σαλάτα στην Αγγλία κάποια στιγμή που είχα πάει να δω τον αδερφό μου. Ήταν από αυτές τις βολικές στο σακουλάκι, έτοιμη για κατανάλωση, και θυμάμαι που έβαζε από αυτή στα σάντουιτς που έφτιαχνε. Μου είχε φανεί πολύ καλή ιδέα αυτό. Εγώ αν δεν έχω έτοιμο πλυμένο μαρούλι, δύσκολα θα βάλω σαλατικό σε σπιτικό σάντουιτς διότι βαριέμαι τα πλυσίματα. Έτσι λοιπόν εύκολα αναβαθμίζουμε ένα απλό μεσημεριανό σνακ και το κάνουμε ένα τακ πιο υγιεινό.

Στη σαλάτα αυτή που περιγράφω το παντζάρι ήταν κομμένο σε τζουλιέν. Σαν μικρά κόκκινα σπίρτα ήταν. Και αυτό είναι και το μυστικό του ωμού παντζαριού. Πρέπει να είναι λεπτοκομμένο αλλιώς παραείναι σκληρό και ίσως και λίγο too much σαν γεύση. Οπότε τι κάνουμε εμείς για να λεπτοκόψουμε ένα λαχανικό; Το κάνουμε σπαγγέτι! Εγώ δηλαδή αυτό κάνω. Το να κόψω τζουλιέν με μαχαίρι δεν πολυπαίζει εκτός αν έχω τρελή όρεξη και χρόνο. Το να βγάλω το μαντολίνο από την κούτα κάτω στην αποθήκη πάλι δεν παίζει (το μαντολίνο είναι ισοπαλία με τη χύτρα ταχύτητας στο πόσο το φοβάμαι. Δεν νομίζω να χρησιμοποιήσω ποτέ ούτε το ένα ούτε το άλλο). Το βάζω στο spiralizer λοιπόν και σε χρόνο μηδέν έχω λεπτά noodles λαχανικού. Στην προκειμένη περίπτωση παντζαριού. Να σας πω κάτι; Το παντζάρι νομίζω είναι το πιο όμορφο λαχανικο-noodle. Δείτε εδώ να καταλάβετε πόσο έχω ξεφύγει.

Αυτά για τη σαλάτα. Είναι πολύ πολύ νόστιμη. Δοκιμάστε το ωμό παντζάρι, μη το φοβηθείτε.

Σας αφήνω τώρα διότι έχω να πακετάρω για το αυριανό ταξίδι μου. Πάω στην Ιταλία για σεμινάριο φωτογραφίας και styling φαγητού! Δεν κρατιέμαι!

Υλικά

120 γρ πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας

130 γρ παντζάρι σε μορφή noodles (περνάμε ένα ολόκληρο καθαρισμένο παντζάρι από το spiralizer και χρησιμοποιούμε όσο θέλουμε – αν δεν έχουμε spiralizer μπορούμε να το κόψουμε σε τζουλιέν)

70 γρ φέτα

λίγα καρύδια

Για τη βινεγκρέτ βαλσάμικου

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο

1 κ.γ. μουστάρδα απαλή ή Dijon

1/2 κ.γ. θυμάρι ξερό

1/2 κ.γ. πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

1/4 κ.γ. αλάτι

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την πράσινη σαλάτα, το παντζάρι, τη φέτα και τα καρύδια.

Βήμα 2

Σε ένα καθαρό βαζάκι μαρμελάδας βάζουμε το λάδι, το βαλσάμικο, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το πιπέρι και το αλάτι. Κλείνουμε καλά και ανακινούμε ζωηρά να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε όση βινεγκρέτ θέλουμε πάνω στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.

Σημείωση: Τα noodles παντζαριού βγαίνουν πολύ μακριά, οπότε ίσως να θελήσουμε να τα κόψουμε λίγο για ευκολότερο φάγωμα! Για πληροφορίες και παραγγελίες spiralizer δείτε εδώ.

3 αξιολ., M.O. : 5,00

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

Κανένα Σχόλιο