Ψητά Καρότα και Λαχανάκια Βρυξελλών με Σιρόπι Σφενδάμου και Μπαλσάμικο
Καρότα, λαχανάκια Βρυξελλών και κρεμμύδια ψημένα στον φούρνο με σιρόπι σφενδάμου, ξύδι μπαλσάμικο και δεντρολίβανο. Ένα πολύ ωραίο συνοδευτικό για το γιορτινό μας τραπέζι, εύκολο και εντυπωσιακά νόστιμο.
Τέτοια λαχανικά ίσως δεν συνηθίζονται στα τραπέζια εδώ στην Ελλάδα. Είμαστε περισσότερο της σαλάτας, έτσι δεν είναι; Και καλά τα καρότα, τα λαχανάκια Βρυξελλών σίγουρα είναι πιο ιδιαίτερα και τα φτιάχνουμε σπάνια. Κρίμα, διότι έχουν πολύ ενδιαφέρουσα γεύση, ειδικά όταν είναι ψητά και βγάζουν τη γλύκα τους. Αν τους βάλουμε και σιρόπι σφενδάμου με μπαλσάμικο… μετατρέπονται σε κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Εγώ δεν μπορούσα να σταματήσω να τσιμπάω τα λαχανικά αυτά, απευθείας από τη λαμαρίνα!
Δοκιμάστε τα, πάνε με όλα τα ψητά κρέατα οπότε είναι ιδανικά για το γιορτινό τραπέζι. Ταιριάζουν και με αυτόν τον υπέροχο πουρέ με ελαιόλαδο, σκόρδο και άρωμα τρούφας.
Κανένα Σχόλιο