Ψητό Σκόρδο στο Slow Cooker
Ψήνουμε το σκόρδο μας για να απαλύνουμε και να γλυκάνουμε λίγο τη γεύση του, να φτιάξουμε πάστα ή πολτό, ή απλά για να γλιτώσουμε το δύσκολο ξεφλούδισμα! Και επιστρατεύουμε το slow cooker για να γίνει όλο αυτό εύκολα, χωρίς επιτήρηση, και χωρίς να ανάψουμε φούρνο.
Το ψητό σκόρδο κατά την ταπεινή μου άποψη είναι μακράν ανώτερο. Έχει μια γλυκύτητα και ένα βάθος γεύσης που δεν έχει το ωμό. Το «βάθος γεύσης» είναι δόκιμος όρος; Τον δανείστηκα από τα αγγλικά, που λέμε depth of flavour. Δεν μπορώ να το εξηγήσω περιφραστικά. Τέλοσπάντων το ψήσιμο δίνει μια άλλη διάσταση στο σκόρδο. Πολλοί τρώνε τις ψημένες σκελίδες έτσι, αλειμμένες πάνω σε κράκερς ας πούμε. Δεν φτάνω μέχρι εκεί, παραμένει σκόρδο άλλωστε και δεν είμαι σε τέτοιο βαθμό φανατική (επηρεασμένη ίσως από τον Μίστερ που όπως ξέρετε ούτε να το βλέπει δε θέλει – μόνο με τις φωτο παραλίγο να πάθει αναφυλακτικό σοκ) αλλά για το μαγείρεμα είναι τέλειο. Ή, φανταστείτε αυτό… ψημένο, λιωμένο και ανακατεμένο με μαλακό φρέσκο βούτυρο, πάνω σε ζεστό ψωμί. Αυτό μάλιστα.
Τις ψημένες σκελίδες μπορούμε να τις συντηρήσουμε για λίγες μέρες στο ψυγείο, είτε σε μορφή πάστας είτε ολόκληρες, αλλά αν θέλουμε να τις κρατήσουμε παραπάνω μπορούμε να τις βάλουμε κατάψυξη. Φανταστείτε ευκολία, ένα σακουλάκι με ξεφλουδισμένο αρωματικό σκόρδο έτοιμο για το μαγείρεμα! Εναλλακτικά κάνουμε πάστα και την μοιράζουμε σε παγοκύστες. Ακόμα ευκολότερο μιας και γλιτώνουμε το ψιλοκόψιμο ή το λιώσιμο την ώρα που το χρειαζόμαστε. Επιλέξτε όμως καμιά παλιά φόρμα διότι μια μυρωδίτσα μπορεί να την πάρει. Δεν ξέρω αν μένει μόνιμα, αλλά για σίγουρα μην χρησιμοποιήσετε την αγαπημένη σας φόρμα για παγάκια (όπως πχ αυτή!)
Για να βγάλετε τις σκελίδες από τα ολόκληρα σκόρδα μετά το ψήσιμο, απλά πιέζετε/τσιμπάτε το κάτω μέρος, στη βάση δηλαδή, και αυτές εκτινάσσονται! Έχει πολύ πλάκα.
Κανένα Σχόλιο