“Ραβανί” με Άρωμα Pina Colada
Ένα αφράτο, σιροπιαστό κεκάκι εμπνευσμένο από το κλασικό μας ραβανί, μας ταξιδεύει στην δεκαετία του '80 με τα πλούσια αρώματά του από καρύδα και ανανά. Σαν να λέμε, Ραβανί Pina Colada!
Ρετρό διάθεση σήμερα, με γλυκάκι που μας γυρίζει πίσω στον χρόνο. Από τη μια το ραβανί, ή μάλλον μια παραλλαγή του, ένα κλασικό γλυκό στη χώρα μας εδώ και πολλές γενιές. Από την άλλη το κοκτέιλ Pina Colada με το χαρακτηριστικό άρωμα καρύδας και ανανά, ένα ποτό που ήταν πολύ “in” τη δεκαετία του ’80 και που θυμίζει πισίνες και ντισκοτέκ!
Τα πάντρεψα. Και βγάλανε αυτά τα υπέροχα, ζουμερά, γλυκά και αρωματικά σιροπιαστά κεκάκια.
Το χάρηκα ιδιαίτερα το πάντρεμα αυτό. Όπως ξέρετε μου αρέσει πολύ να βάζω μικρά twists σε συνταγές, και μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχω είναι να προσθέτω μια μοντέρνα πινελιά σε κάτι πιο κλασικό ή παραδοσιακό. Όπως ακριβώς έκανε και το Βιτάμ, φέτος που γιορτάζει τα 70 του χρόνια!
Η οικογένεια του Βιτάμ καλωσόρισε πρόσφατα κάποια νέα μέλη, ένα από τα οποία είναι το Βιτάμ με έλαια καρύδας και αμυγδάλου – ίσως το αγαπημένο μου. Μια μοντέρνα λοιπόν πινελιά σε ένα πολύ κλασικό προϊόν που βρίσκεται στις ελληνικές κουζίνες εδώ και επτά δεκαετίες. Δοκιμάστε το, είναι πραγματικά ιδιαίτερο. Και είναι 100% φυτικό, άρα κατάλληλο για vegans και όσους νηστεύουν.
Η καρύδα στο ραβανί φυσικά δεν είναι κάτι καινούργιο. Υπάρχουν πολλές συνταγές που ζητούν τριμμένη καρύδα σαν βασικό συστατικό. Εμείς ενισχύουμε τη γεύση της όμως με τον καλύτερο τρόπο, αφού για λιπαρό στοιχείο χρησιμοποιούμε το νέο αυτό Βιτάμ με το υπέροχα τροπικό άρωμα.
Και ποιο είναι το ιδανικό ταίρι της καρύδας; Μα ο ανανάς φυσικά. Ίσως να έχει ήδη μπει στο μυαλό σας η εικόνα μιας λαχταριστής, δροσερής Pina Colada, στο ψηλό της καμπυλωτό ποτήρι, με το ασπροκίτρινο χρώμα της, την υφή μιλκσέικ, την ομπρελίτσα της και το κόκκινο κερασάκι να τη στολίζει! Το άρωμά της μοναδικό και η γεύση της επικίνδυνα γλυκιά και ευκολόπιωτη.
Αυτόν τον εξωτικό συνδυασμό λοιπόν είπα να δανείσω στο αγαπημένο μας ραβανί. Αντί για γιαούρτι ή γάλα που χρησιμοποιούνται συνήθως βάζουμε χυμό ανανά, και αντί για απλό σιρόπι με νερό και ζάχαρη, αξιοποιούμε το σιρόπι από κομπόστα ανανά. Το φρούτο το σοτάρουμε λίγο για να πάρει μια κάπως καραμελωμένη γεύση και υφή, και το σερβίρουμε δίπλα στο γλυκό.
Ελπίζω να σας έφερα μια μικρή δόση εξωτικής λιακάδας σήμερα με το τροπικό αυτό γλυκάκι!
Κανένα Σχόλιο