Ρολά (Wraps) Μαρουλιού με Γλυκόξινες Γαρίδες
Γαρίδες με σπιτική γλυκόξινη σάλτσα, πανεύκολη και γρήγορη. Τις βάζουμε σε μαρουλόφυλλα, τυλίγουμε, και έχουμε ένα ελαφρύ, υγιεινό και γευστικότατο γεύμα.
Γύρω μου ακούω συνέχεια για κιλά. Πόσα πήραμε, πόσα πρέπει να χάσουμε κλπ κλπ. Εγώ να σας πω την αλήθεια δεν καίγομαι πολύ γι’αυτά. Παλιότερα αγχωνόμουν κι εγώ, και με έπιαναν τύψεις, και ένιωθα άσχημα όταν ενέδιδα σε αυτά που ήθελα να φάω. Το ξεπέρασα. Το θέμα κιλών πάντα. Αυτό που δεν έχω «ξεπεράσει», είναι το θέμα της ισορροπημένης διατροφής. Αυτό με απασχολεί αρκετά τον τελευταίο καιρό, όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση. Τα γλυκά και τα μπισκότα και τις λιχουδιές γενικά δεν πρόκειται να τις κόψω. Θα ήθελα όμως να τρώω περισσότερα φρούτα, λαχανικά και θαλασσινά. Πριν τα γλυκά και τα μπισκότα. Καταλάβατε. Η ισορροπία που έλεγα.
Σ’αυτό το πιάτο έχουμε και το θαλασσινό μας και το λαχανικό μας. Έχουμε και μια υπέροχη γλυκόξινη σάλτσα που γίνεται στο πι και φι. Σκέφτηκα αντί για λευκό ξίδι που μπαίνει συνήθως να δοκιμάσω βαλσάμικο, και μάλιστα με μέλι. Το αποτέλεσμα ήταν ένα βάθος στη γεύση, μια άλλη διάσταση. Ταίριαξε πολύ.
Το πιο χρονοβόρο πράγμα στην όλη διαδικασία ήταν το να καθαρίσω τις γαρίδες. Τις πήρα ολόκληρες και προβρασμένες, οπότε χρειάστηκε λίγη ώρα να βγάλω κεφάλια, ουρές κλπ. (Την επόμενη νομίζω θα επιλέξω τις έτοιμες καθαρισμένες, εκτός αν θέλω να κάνω κάποια σούπα με τον ζωμό τους.) Αλήθεια, γιατί δεν μαγειρεύω περισσότερο με θαλασσινά;
Για το 2016 λοιπόν θα προσπαθήσω να το κάνω. Να εμπλουτίσω τη διατροφή μου με μεγαλύτερη ποικιλία τροφών, με περισσότερα λαχανικά, και περισσότερα ψάρια και θαλασσινά. Εσείς τι θα θέλατε για την διατροφή σας τη νέα χρονιά;
Έφτιαξα τις προάλλες σούπα λαχανικών, σε ένα τηγάνι είχα σωτάρει γαρίδες και στο τέλος (αφού έκανα βελουτέ την σούπα) τις πρόσθεσα στην σούπα! Πεντανόστιμο φαγητό και χωρίς κρέας, που το μπουχτίσαμε πια (και δεν με ξετρελαίνει κιόλας) 🙂
Αα πολύ καλή ιδέα να τις προσθέσεις σε σούπα! Κι άλλος σούπερ συνδυασμός λαχανικών και θαλασσινών!