Ροζ Γκρέιπφρουτ στο Γκριλ
Σε συνέχεια λοιπόν της προηγούμενης συνταγής, σας παρουσιάζω έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να απολαύσετε το ροζ γκρέιπφρουτ. Πασπαλισμένο με καστανή ζάχαρη και ψημένο στο γκριλ, είναι ένα ασυνήθιστο και ενδιαφέρον συμπλήρωμα ενός εντυπωσιακού πρωινού.
Αν μη τι άλλο είναι πανέμορφο, έτσι δεν είναι; Το γκρέιπφρουτ δεν είναι από τα εύκολα εσπεριδοειδή. Δεν αρέσει σε όλους. Είναι ξινό και πικρό, και πολλοί το συνδυάζουν αυτόματα με δίαιτα, οπότε τρώει χωρίς πολλά πολλά ένα μεγάλο Χ. Το ροζ όμως γκρέιπφρουτ είναι λίγο διαφορετικό από το κίτρινο. Είναι κάπως πιο φιλικό προς τον ουρανίσκο, με λίγο πιο γλυκιά γεύση. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει, δώστε του μια ευκαιρία.
Να σημειώσω εδώ πως εμένα μου αρέσει πολύ το περίεργο αυτό φρούτο. Ακόμα και το κίτρινο, το θεόξινο, και μάλιστα χωρίς ζάχαρη. Έτσι λοιπόν όταν είδα πως γίνεται και στο γκριλ, δεν έχασα ευκαιρία και το δοκίμασα. Χρησιμοποίησα το ροζ είδος, και το αποτέλεσμα μου φάνηκε πολύ νόστιμο και ιδιαίτερο. Μου άρεσε εξίσου με το φρέσκο, που το τρώω σκέτο, αλλά σίγουρα θα επέλεγα αυτή την εκδοχή αν ήθελα να φτιάξω ένα εντυπωσιακό πρωινό ή brunch. Να έχετε υπόψη σας πως η προσθήκη ζάχαρης δεν το μετατρέπει σε γλυκό φρούτο. Καραμελώνει λίγο το επάνω μέρος, αλλά το γκρέιπφρουτ παραμένει γκρέιπφρουτ! Αν δεν σας αρέσει φρέσκο μη μπείτε στον κόπο να το ψήσετε. Κρίμα πάντως… χάνετε!
Με τι το ταίριαξα; Δε θα το πιστεύετε. Κι εγώ δε θα το σκεφτόμουν από μόνη μου, το είδα στην original συνταγή (link παρακάτω) και απόρησα. Γιαούρτι. Μου φάνηκε πολύ περίεργος συνδυασμός, αλλά τελικά ήταν υπέροχος! Συνδυάστε το όλο με λίγη γκρανόλα και έχετε ένα πρωτότυπο και πανέμορφο πρωινό.
Λοιπόν όταν είδα τα δύο μισά γκρέιπφρουτ, σκέφτηκα ότι θα ταιριάζουν πολύ ωραία με γιαούρτι και χάρηκα πολύ που είδα ότι συμφωνούμε 🙂
Ωραία θα είναι με το καραμέλωμα, είχα σκεφτεί να κάνω κάτι παρόμοιο με ροδάκινα, αλλά και έτσι είναι πολύ καλή και διαφορετική πρόταση!
Φιλιά
Ευχαριστώ Ερμιόνη! Αυτό που περιγράφεις με τα ροδάκινα θα είναι θεϊκό. Εγώ θα το έτρωγα για επιδόρπιο!