Ροζέ Σανγκρία με Ρόδι και Βυσσινάδα
Μια υπέροχα δροσιστική σανγκρία, που πίνεται ίσως λίγο πιο εύκολα από όσο πρέπει! Ροζέ κρασί με χυμό ρόδι και βυσσινάδα. Εύκολη, γρήγορη και αν προσθέσουμε λίγα κόκκινα φρούτα, ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Πίνεται παγωμένη.
Το ροζέ κρασί άργησα να το εκτιμήσω. Τον τελευταίο χρόνο όμως έχω ανακαλύψει δυο τρείς ετικέτες που με έχουν ενθουσιάσει πραγματικά. Για την συνταγή αυτή όμως, ΔΕΝ βάζουμε τέτοιο κρασί. Το κρασί μάλλον το διαλύουμε προσθέτοντας γλυκούς χυμούς και διάφορα. Τρέμω μη τυχόν και διαβάζει αυτό το άρθρο κάποιος σομελιέ! Αλλά οκ, τι να κάνουμε τώρα, αφού μου αρέσουν και τέτοια ποτά, να το κρύψω;
Πως ανακάλυψα αυτόν τον συνδυασμό; Θα μιλήσω ειλικρινά. Κάποια στιγμή ψωνίζοντας, μπήκα στον πειρασμό να πάρω ένα πιο φτηνό ροζέ από αυτά που ξέρω ότι μου αρέσουν. Η τιμή ήταν δελεαστική και σκέφτηκα «με τέτοιο πανέμορφο χρώμα πόσο χάλια να είναι;». Η απάντηση ήταν «πολύ». Επειδή δεν πετάω τρόφιμα γενικότερα, και βρίσκω τρόπους να τα αξιοποιώ όσο το δυνατό καλύτερα, είπα να δοκιμάσω να προσθέσω κάτι στο κρασί ώστε να γίνει κάπως πιο… πόσιμο. Στο ψυγείο είχα έναν χυμό raspberry (φραμπουάζ), από αυτούς τους συμπυκνωμένους που διαλύεις με νερό. Ούτε αυτός μου άρεσε διότι είχε στέβια την οποία μισώ. Μου είχε μείνει και αυτός λοιπόν. Παλαιότερα είχα φτιάξει μια λευκή σανγκρία με ένα υλικό έκπληξη η οποία είχε βγει τέλεια – αυτήν θυμήθηκα και αποφάσισα να συνδυάσω τον χυμό με το κρασί. Μια σταλίτσα χυμό έβαλα μόνο, λόγω της χαζοστέβιας, και ήταν αρκετή ώστε να μεταμορφωθεί το χάλια ροζέ σε ένα πολύ νόστιμο ποτό. Αφήστε που η γεύση της στέβιας εξαφανίστηκε!
Κάποια στιγμή μετά από μέρες βρέθηκα και με ένα ανοιγμένο μπουκαλάκι με χυμό ροδιού στο ψυγείο. Το βράδυ που έφτιαχνα λοιπόν αυτό το αγαπημένο πια ποτό μου, σκέφτηκα να βάλω και το ρόδι. Γουάου. Η στιφάδα του έκανε το αποτέλεσμα ακόμα πιο ωραίο.
Η συνταγή έπρεπε να ανέβει στο μπλογκ. Αν μπορεί να την πει κανείς συνταγή αυτή, αφού είναι τόσο απλή.
Επειδή όμως ο χυμός φραμπουάζ ήταν από συγκεκριμένο κατάστημα με εισαγόμενα προϊόντα, ήθελα να βρω κάτι πιο προσβάσιμο σε όλους, κάτι διαθέσιμο σε σουπερμάρκετ. Σκέφτηκα τη βυσσινάδα η οποία όντως ταίριαξε υπέροχα. Μπορούμε να βάλουμε έτοιμη αλλά και συμπυκνωμένη, προφανώς προσαρμόζοντας τις ποσότητες. Γενικά οι ποσότητες των υλικών εδώ είναι απλά μια κατεύθυνση, και καλό είναι να αποφασίσετε πως τις θέλετε δοκιμάζοντας καθώς φτιάχνετε το ποτό, μιας και όλα εξαρτώνται από το κρασί. Αυτό που θα σας συμβούλευα είναι να μην βάλετε γλυκό ροζέ εκτός αν σας αρέσουν τα πολύ πολύ γλυκά ποτά.
Δεν χρειάζονται φρούτα, στη φωτο ήθελα απλά να δείξω τα υλικά της συνταγής με όμορφο τρόπο. Αν όμως φτιάξετε τη σαγκρία για κάποιο πάρτι μπορείτε άνετα να βάλετε όποιο κόκκινο φρούτο θέλετε, για ομορφιά κυρίως.
Κανένα Σχόλιο