Σούπα Σέλερυ και Σελινόριζα με Μασκαρπόνε στο Slow Cooker
Χουχουλιάρικη σούπα σέλερυ και σελινόριζα, με τυρί μασκαρπόνε για κρεμώδη και πλούσια υφή. Την ετοιμάζουμε εύκολα και γρήγορα στο slow cooker και την ξεχνάμε μέχρι να έρθει η ώρα να μας ζεστάνει.
Φέτος έχουμε ευχαριστηθεί κρύο, και μαζί έχουμε ευχαριστηθεί σουπίτσες. Εδώ μια πρωτότυπη για τα Ελληνικά δεδομένα, από όσο ξέρω δηλαδή, σούπα με σέλερυ και σελινόριζα. Όπως ήδη ξέρετε πια, ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξει κανείς σούπα είναι στο slow cooker. Τσουπ τα υλικά μέσα και συνεχίζουμε τη μέρα μας, μέχρι να έρθει η ώρα για το σερβίρισμα. Φυσικά η σούπα αυτή γίνεται και παραδοσιακά, στην κατσαρόλα, ακολουθώντας τα κλασικά βήματα για σούπα λαχανικών.
Δεν θα σταθώ πολύ στη συνταγή, δεν έχει κάτι το περίεργο ή το δύσκολο. Και το αποτέλεσμα είναι μια φίνα σούπα με το διακριτικό άρωμα του σέλινου. Αν δεν την φάμε όλη (δύσκολο), μπορούμε να την καταψύξουμε σε μερίδες, και έτσι όποτε θέλουμε να έχουμε εύκολα ένα ζεστό και υγιεινό γεύμα. Την βάζουμε στην κατάψυξη με ή χωρίς το μασκαρπόνε, που προστίθεται στο τέλος του μαγειρέματος. Δεν χαλάει στο ξεπάγωμα, οπότε και οι δυο τρόποι είναι μια χαρά.
Να σας ρωτήσω τώρα αυτό που με καίει; Σας αρέσουν οι φωτογραφίες; Η φωτογράφιση έγινε μια μέρα στο εντελώς ξαφνικό. Είχα τη σούπα έτοιμη από την προηγούμενη, και επειδή κρατάει μέρες στο ψυγείο δεν βιαζόμουν να την τραβήξω. Εκεί που καθόμουν και προσπαθούσα να συγκεντρωθώ σε κάτι άλλο, σαν να με τσίμπησε μια μύγα. Αποφάσισα εκείνη τη στιγμή πως πρέπει να φωτογραφίσω τη σούπα. Μάλλον η έμπνευση όταν χτυπάει την πόρτα πρέπει να της ανοίξεις. Θα ήθελα πολύ να ακούσω τη γνώμη σας πάντως, διότι έχω χρησιμοποιήσει ένα ιδιαίτερο στυλ στις συγκεκριμένες λήψεις που δεν έχω τολμήσει σε προηγούμενες διότι διαφέρει λίγο από τη δουλειά μου μέχρι τώρα. Αυτές όμως μου άρεσαν τόσο που δεν μπορούσα να μη τις μοιραστώ. Ελπίζω να σας αρέσουν κι εσάς!
Κανένα Σχόλιο