Σούπα Βελουτέ με Κόκκινες Φακές και Κολοκύθα με τη Φλούδα της, στο Slow Cooker
Μια πανεύκολη σούπα που δεν αφήνει τίποτα να πάει χαμένο! Κολοκύθα και καρότα με τις φλούδες τους, κόκκινες φακές, κουρκουμάς και τζίντζερ, βουτάνε στο slow cooker με ελάχιστη προετοιμασία και μεταμορφώνονται σε ένα πιάτο χορταστικό και νόστιμο!
Το ξέρατε πως η φλούδα της κολοκύθας τρώγεται; Αμέ! Γιατί λοιπόν να την αφήνουμε να πηγαίνει χαμένη; Για τα καρότα δεν το συζητώ, είναι κρίμα να τα ξεφλουδίζουμε, ένα καλό πλύσιμο αρκεί, άντε και λίγο τρίψιμο με καθαρό σφουγγαράκι αν έχουν χώματα. Έτσι μειώνουμε και την σπατάλη τροφίμων, κάτι που βοηθάει εκτός από το πορτοφόλι μας και τον ίδιο τον πλανήτη.
Αυτή η συνταγή προέκυψε όταν μου είχε μείνει μισή κολοκύθα και την έβαλα να ψηθεί στο slow cooker. Έτσι μαγειρεύω πια τις κολοκύθες σχεδόν πάντα. Τις βάζω ολόκληρες ή μισές, χωρίς οτιδήποτε άλλο (ούτε καν νερό) στη συσκευή και τις αφήνω να ψηθούν. Στο τέλος η σάρκα βγαίνει με το κουτάλι και μας δίνει τον τέλειο πουρέ κολοκύθας με μηδέν προσπάθεια. Εκείνη την ημέρα λοιπόν αποφάσισα να κάνω σούπα, και λέω δεν αφήνω και τη φλούδα να δω τι θα γίνει; Οπότε ξαναέβαλα όπως ήταν την κολοκύθα στο slow cooker, πρόσθεσα τα άλλα υλικά και μου βγήκε σούπερ!
Όταν λοιπόν ξαναέκανα τη συνταγή με σκοπό να βάλω τις τελικές πινελιές και να την ανεβάσω εδώ, είπα να μην βγάλω ούτε τους σπόρους. Γενικά η φάση ήταν «πως μπορώ να δημιουργήσω συνταγή που θέλει ελάχιστα λεπτά προετοιμασία;» Έκοψα λοιπόν μόνο το κοτσανάκι και το σκληρό σημείο στο κάτω μέρος της κολοκύθας. Την έκοψα στη μέση αλλά νομίζω την επόμενη δεν θα κάνω ούτε αυτό. Το μόνο θέμα με την μέθοδο αυτή είναι πως μερικοί σπόροι μπορεί στο τέλος να ξεφύγουν από το ραβδομπλέντερ και να βρεθούν στο κουτάλι μας. Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλούν, αλλά αν θέλετε να αποφύγετε το ενδεχόμενο αυτό, είτε θα χρησιμοποιήσετε πολύ δυνατό μπλέντερ είτε θα βγάλετε τους σπόρους πριν το μαγείρεμα.
Οι κόκκινες φακές κάνουν την σούπα ιδιαίτερα χορταστική, τα καρότα συμπληρώνουν την γλύκα της κολοκύθας, και ο κουρκουμάς και το τζίντζερ ενισχύουν πάντα την νοστιμιά. Ο συνδυασμός λοιπόν είναι σίγουρα πετυχημένος!
Θα μπορούσατε να πειραματιστείτε και με άλλα μπαχαρικά αν θέλετε, θα ταίριαζε το κάρυ ή το κύμινο. Επίσης έχω την εντύπωση πως θα ταίριαζε στη σούπα και λίγος χυμός πορτοκάλι στο τέλος. Δεν το δοκίμασα διότι τα πορτοκάλια στο δέντρο μας είναι ακόμα λίγο ξινά, αλλά την επόμενη θα το κάνω. Πάντως από μόνη της η σούπα είχε μια ελαφρώς πορτοκαλένια γεύση… δεν ξέρω γιατί… λέτε να το φαντάστηκα;
Για το σερβίρισμα εγώ βάζω σπιτικά κρουτόν ή παξιμάδια, διατροφική μαγιά και μπόλικο πιπέρι. Η κόκκινη σκόνη στις φωτο είναι πάπρικα και την έβαλα κυρίως για το styling, δεν είχε όμως και άσχημη γεύση.
Πάμε να δούμε πόσο πανεύκολη είναι η σούπα μας;
Κανένα Σχόλιο