Σπαγγέτι Ολικής Άλεσης με Λιαστά Ντοματίνια, Μασκαρπόνε και Σέσκουλα
Δίνουμε νέα διάσταση σε μια κλασική κόκκινη σάλτσα ζυμαρικών, προσθέτοντάς της γλυκά λιαστά ντοματίνια, κρεμώδες τυρί μασκαρπόνε, και φρέσκα, γήινα σέσκουλα. Την συνδυάζουμε με σπαγγέτι ολικής άλεσης για μεγαλύτερη θρεπτική - αλλά και γευστική - αξία!
Σέσκουλα; Σε μακαρόνια;
Αυτό δεν σκεφτήκατε όταν είδατε τον τίτλο; Ε λοιπόν ναι. Τα σέσκουλα είναι από τα αγαπημένα μου χόρτα. Βρίσκω τη γεύση τους πολύ διακριτική, φρέσκια και γήινη. Και νομίζω λιγότερο έντονη από αυτή του σπανακιού. Τα νεαρά φύλλα δεν χρειάζονται πολύ μαγείρεμα και έτσι είναι ιδανικά για να τα προσθέσει κανείς την τελευταία στιγμή σε κάποιο πιάτο, όπως κάνουμε εδώ. Προτείνω να τα ψάξετε σε καλά μανάβικα, διότι στα σουπερμάρκετ συνήθως έχουν τα πιο ώριμα σέσκουλα, με πολύ μεγάλα και πιο σκληρά φύλλα. Εμείς θέλουμε τα τρυφερά.
Η σάλτσα αυτή είναι πολύ πλούσια, χωρίς όμως να είναι βαριά. Η γεμάτη γεύση της ντομάτας ενισχύεται με το umami της λιαστής ντομάτας, και μάλιστα αν βρούμε λιαστά ντοματίνια ακόμα καλύτερα αφού είναι πιο γλυκά. Εγώ τα παίρνω από το μπαχαράδικο της περιοχής μου που είναι αρκετά οργανωμένο, οπότε προτείνω να ψάξετε σε τέτοιο κατάστημα. Αν δεν βρείτε δεν πειράζει, οι αποξηραμένες ντομάτες σε σακουλάκι είναι και αυτές πολύ νόστιμες και υπάρχουν στα περισσότερα σουπερμάρκετ. Αν δεν βρείτε ούτε τέτοιες, χρησιμοποιείστε λιαστή ντομάτα από βάζο με λάδι, αλλά στραγγίξτε τη καλά.
Την έντονη γεύση της ντομάτας έρχεται να απαλύνει το τυρί κρέμα μασκαρπόνε. Αχ. Το μασκαρπόνε ξέρετε πια πως το αγαπώ πολύ. Είμαι γενικά της κρέμας εγώ, στα γλυκά αλλά και στα αλμυρά. Και το τυρί αυτό είναι για μένα ό,τι πιο κοντινό στην υπέροχη, παχύρευστη κρέμα γάλακτος που βρίσκει κανείς στην Αγγλία. Είναι λιγότερο αλμυρό από τα υπόλοιπα τυριά κρέμα, και ενώ γενικά δεν υπάρχει πρόβλημα στο να το αντικαταστήσει κανείς με ένα τέτοιο, το αποτέλεσμα είναι λίγο διαφορετικό. Το μασκαρπόνε υπάρχει και αυτό στα μεγάλα σουπερμάρκετ οπότε δοκιμάστε το, αξίζει!
Και φυσικά ένα τέτοιο πιάτο δεν μπορούμε παρά να το ανεβάσουμε άλλο ένα επίπεδο χρησιμοποιώντας ζυμαρικά ολικής, και συγκεκριμένα σπαγγέτι MISKO Ολικής Άλεσης, το οποίο έχει αναπάντεχα διακριτική και αληθινά νόστιμη γεύση που συμπληρώνει τις φίνες νότες της σάλτσας με τον πιο ωραίο τρόπο.
Ύστερα λοιπόν από τις κρεατοφαγίες της Τσικνοπέμπτης, ισορροπούμε με κάτι πιο ελαφρύ αλλά εξίσου γευστικό!
Κανένα Σχόλιο