Σπιτικό Σιρόπι Πιπερόριζας για Ginger Ale, και Κρυσταλλωμένο Τζίντζερ
Το ginger ale είναι από τα αγαπημένα μου αναψυκτικά. Τώρα πια το φτιάχνω εύκολα και μόνη μου, συνδυάζοντας αυτό το σιρόπι πιπερόριζας με σόδα ή ανθρακούχο νερό. Το τζίντζερ που περισσεύει το κάνω «κρυσταλλωμένο» για να έχω να μασουλάω ή να βάζω σε γλυκά.
Έχετε δοκιμάσει ginger ale; Είναι απίθανο αναψυκτικό, πολύ δροσιστικό, γλυκό αλλά και κάπως πικάντικο μαζί. Υπάρχει σε μεγάλα σουπερμάρκετ, συνήθως μαζί με τις σόδες και τα τόνικ. Αν σας αρέσει η γεύση του τζίντζερ αξίζει να το δοκιμάσετε. Είναι όμως πανεύκολο να το φτιάξετε και μόνοι σας στο σπίτι. Φτιάχνοντας ένα σιρόπι που διατηρείται για πολύ καιρό, έχετε όποτε θέλετε ένα απολαυστικό αναψυκτικό, στην ποσότητα που σας βολεύει.
Τα κομματάκια πιπερόριζας που μένουν μπορείτε να τα μετατρέψετε εύκολα σε κρυσταλλωμένο τζίντζερ και να το κρατήσετε για σνακ (πολύ πικάντικο!) ή να το προσθέσετε σε γλυκά όπως αυτά τα μπισκότα.
Εδώ θα σας δώσω δυο εκδοχές του σιροπιού, λίγο διαφορετικές μεταξύ τους. Η μια βγήκε αρκετά γλυκιά και η άλλη αρκετά πικάντικη. Εγώ προτιμώ την πικάντικη, αλλά εσείς θα διαλέξετε αυτή που ταιριάζει στα δικά σας γούστα. Οι ποσότητες είναι μικρές για να δοκιμάσετε το σιρόπι για αρχή, και όταν πετύχετε αυτό που σας αρέσει μπορείτε να αυξήσετε τα υλικά στις αναλογίες που θέλετε για μεγαλύτερη ποσότητα.
Κανένα Σχόλιο