Stir Fry Με Κίνουα (Κινόα) και Κοτόπουλο
Ένα ασιατικού τύπου πιάτο, ιδανικό για να καταναλωθούν τυχόν περισσευούμενα υλικά που παραμονεύουν στο ψυγείο σας.
Αν σας φαίνεται περίεργος ο τίτλος, δείτε την ανάρτησή μου για την Κίνουα (Quinoa ή Κινόα) εδώ.
Το stir fry είναι το μαγείρεμα σε μεγάλο τηγάνι (ιδανικά Wok) σε υψηλή θερμοκρασία και με συνεχές ανακάτεμα. Η ακριβής μετάφραση άλλωστε είναι “τηγανίζω ανακατεύοντας”. Τα υλικά πρέπει να είναι κομμένα σε λεπτά κομμάτια για να ψηθούν εύκολα. Συνήθως βάζουμε κάποιο κρεατικό, λαχανικά μπόλικα, ασιατικά καρυκεύματα και φυσικά πολύ σάλτσα σόγιας. Στο τέλος μπαίνουν και βρασμένα νούντλς (τα ασιατικά ζυμαρικά) ή ρύζι. Αν έχετε φάει σε κινέζικο, θα έχετε προσέξει και το egg-fried rice, το ρύζι με κομμάτια αυγού.
Αυτή η συνταγή λοιπόν είναι μια παραλλαγή των παραπάνω. Αντί για ρύζι χρησιμοποιούμε κίνουα και βάζουμε έτοιμο κοτόπουλο που μας έχει περισσέψει από άλλο πιάτο. Μαζί με το μοναχικό κολοκύθι και την ρυτιδιασμένη πιπεριά που έχουν ξεμείνει στο συρτάρι του ψυγείου, αυτό το φαγητό είναι νόστιμο, ελαφρύ, υγιεινό και ο καλύτερος τρόπος για να μη πετιέται τίποτα.
Κανένα Σχόλιο