Σοκολατένια Γκρανόλα με Ταχίνι και Μέλι
Μια ιδιαίτερη γκρανόλα, με λίγα και καλά συστατικά. Χρησιμοποίησα μόνο μέλι, δεν έχει καθόλου ζάχαρη, και αντικατέστησα το περισσότερο λάδι με ταχίνι. Το αποτέλεσμα είναι μια νόστιμη γκρανόλα που είναι λιγότερο γλυκιά από τις συνηθισμένες. Με την καλή έννοια.
Η γκρανόλα είναι από τα αγαπημένα μου πρωινά, όπως ξέρετε άλλωστε από το ποστ εδώ. Αυτή τη φορά είπα να φτιάξω κάτι λίγο διαφορετικό, και ήθελα να δοκιμάσω οπωσδήποτε μια σοκολατένια εκδοχή. Αφού λοιπόν αποφάσισα να βάλω κακάο, άρχισα να φαντάζομαι τι άλλο θα ταίριαζε. Μια από τις ιδέες που προέκυψαν ήταν ο συνδυασμός κακάο και ταχίνι. Είχα ξαναχρησιμοποιήσει ταχίνι σε γκρανόλα για να αντικαταστήσω μια ποσότητα λαδιού, οπότε ήξερα πως συμπεριφέρεται καλά στο ψήσιμό της. Τέλος, ήθελα να κρατήσω τη λίστα υλικών σε λογικά πλαίσια, διότι αναγνωρίζω πως δεν έχουν όλοι φαγόπυρα, πίτουρα και κεχριά να τους βρίσκονται στη ντουλάπα… (ναι, έχω ξεφύγει). Έτσι λοιπόν κατέληξα στη συνταγή αυτή και έμεινα πολύ ευχαριστημένη.
Αυτό που πρόσεξα κυρίως ήταν πως χρησιμοποιώντας αυτά τα υλικά το αποτέλεσμα ήταν λιγότερο γλυκό απ’ό,τι με άλλες συνταγές μου. Και μπορώ να πω ότι μου άρεσε πολύ η αλλαγή. Στην αρχή δεν ήμουν σίγουρη, γιατί όταν έφαγα τη γκρανόλα με το κατά τα άλλα αγαπημένο μου ξινόγαλο, μου φάνηκε πως κάτι έλειπε. Τελικά όμως κατάλαβα πως το ξινό του ξινόγαλου ταιριάζει περισσότερο με τις πολύ γλυκιές εκδοχές, ενώ αυτή θέλει κάτι πιο ουδέτερο όπως σκέτο γάλα (που ήταν όντως πολύ καλύτερο). Εκεί όμως που πραγματικά δίνει ρέστα η γκρανόλα αυτή, είναι σε συνδυασμό με ροδάκινο κομπόστα και γιαούρτι. Και πρωινό το λες, και επιδόρπιο το λες. Ορίστε, υγιεινό επιδόρπιο. Τι άλλο θέλετε;!
Μου άνοιξε η όρεξη (πάλι)!
Και για πρωινό φοβερή πρόταση και για βραδινό και για σνακ!
Με κομπόστα ροδάκινο ε; Αναπάντεχος συνδυασμός!
Εάν δεν έχουμε λιναρόσπορο μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε με κάτι ή απλά τον παραλείπουμε;
Τα φιλιά μου!
Ευχαριστώ Ερμιόνη! Είναι τέλειο σνακ, αν και χρειάζεται αυτοσυγκράτηση διότι εύκολα (εγώ τουλάχιστον) τρώμε όλο το βάζο σε ένα απόγευμα 😉 Τον λιναρόσπορο τον παραλείπουμε αν δεν έχουμε, αλλιώς μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε με περισσότερο σουσάμι, ή καθαρισμένο ωμό ηλιόσπορο. Φιλιά!
Κακάο με ταχίνι και μέλι ? Μα τι καλύτερο? Αυτό και αν είναι σνακ έκπληξη! Ο λιναρόσπορος μου αρέσει, τον βάζω χύμα και στις σαλάτες αλλά και το σουσάμι είναι καλή λύση! Με βλέπω να το δοκιμάζω και με τα 2!
Μμ, λιναρόσπορο στη σαλάτα! Καλή ιδέα, θα το δοκιμάσω! Ευχαριστώ για την επίσκεψη
η συνταγή μου φαίνεται τέλεια και το blog εξαιρετικό!!!Καλή συνέχεια!!
Ευχαριστώ πάρα πολύ!