Μια Τάρτα Σοκολάτας για τα Μπλογκογενέθλια
Σήμερα γιορτάζουμε έναν χρόνο The Foodie Corner! Και φυσικά μια τέτοια μέρα μόνο γλυκό θα μπορούσα να μοιραστώ μαζί σας. Μια υπέροχη τάρτα με βάση μπισκότου, κρέμα σοκολάτας φτιαγμένη στο slow cooker παρακαλώ, και σαντιγί με μασκαρπόνε για το (απο)τελείωμα.
Πέρασε λοιπόν ένας χρόνος από τότε που βγήκαμε «στον αέρα». Οι ημερομηνίες των πρώτων αναρτήσεων είναι προγενέστερες, αλλά αυτό είναι επειδή τις ανέβαζα σιγά σιγά για να υπάρχει και κάτι στο αρχείο όταν θα μπαίνατε να διαβάσετε τις σελίδες του νέου αυτού blog. Σαν σήμερα πριν έναν χρόνο είχα τις πρώτες επισκέψεις, οι οποίες πληθύνανε με ρυθμό πολύ πολύ γρηγορότερο απ’ ό,τι περίμενα. Σας ευχαριστώ πολύ λοιπόν γι’ αυτό!
Πάμε στη συνταγή πριν αρχίσω κανέναν οσκαρικό ευχαριστήριο λόγο; Η τάρτα αυτή είναι ίσως από τα ωραιότερα γλυκά που έχω φτιάξει. Μεγάλη κουβέντα ε; Την περίμενα καλή, αλλά δεν την περίμενα τόοοσο καλή. Και είναι πανεύκολη, αρκεί να έχετε slow cooker. Βέβαια και να μην έχετε πάλι εύκολη είναι, απλά θέλει λίγο προσοχή η προετοιμασία της κρέμας. Η βάση είναι από γεμιστά μπισκότα σοκολάτας, η πρώτη στρώση είναι μια πλούσια και υπερσοκολατένια κάσταρντ (custard) και η δεύτερη στρώση μια υπέροχη σαντιγί που τολμώ να πω πως μοιάζει λίγο με αγγλική. Όποιος έχει δοκιμάσει αγγλική double cream ξέρει πως δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο εδώ. Δοκιμάστε όμως αυτή που περιγράφω και πείτε μου εντυπώσεις. Πιστεύω θα σας αρέσει πολύ.
Τι άλλο να πω για την τάρτα; Δεν νομίζω πως χρειάζεται πολλά λόγια. Α, ένα τελευταίο. Είναι ιδανικό γλυκό για τραπέζι ή γιορτή, διότι η κρέμα μπορεί να γίνει ακόμα και 2-3 μέρες πριν, και η βάση από την προηγούμενη. Το μόνο που μένει για λίγο πριν το σερβίρισμα είναι το χτύπημα της κρέμας και η συναρμολόγηση. Έτσι την ημέρα του τραπεζιού μπορείτε να αφιερώσετε όλο σας το χρόνο στην προετοιμασία των υπόλοιπων πιάτων. Αυτές οι ευκολίες είναι κατά τη γνώμη μου, όχι το μυστικό της επιτυχίας ενός δείπνου, αλλά το μυστικό για να απολαύσει το δείπνο και η οικοδέσποινα ή ο οικοδεσπότης (όποιος μαγειρεύει δηλαδή και έχει όλο το τρέξιμο).
Βλέπετε τη φωτό; Σκοπός ήταν να πρωταγωνιστεί ένα κομμάτι και η ίδια η τάρτα να είναι στο φόντο. Αλλά το κομμάτι μου έπεσε. Πάνω στην τάρτα. Την ώρα που το μετέφερα στο πιάτο. Έβρισα λίγο. Τρόμαξα και τον Westley. Ευτυχώς είχα ξεκινήσει με αυτή τη λήψη. Τελικά έσωσα την υπόλοιπη τάρτα, και ίσως δείτε άλλη φωτό στις αγγλικές σελίδες σύντομα. Το στραπατσαρισμένο κομμάτι… το έφαγα για παρηγοριά. Φουντ μπλόγκερ πρόμπλεμς που λένε.
Πριν την επιχειρήσετε προσέξτε να υπάρχει πυρίμαχο μπολ που να χωράει άνετα στο δοχείο του slow cooker.
Να τα εκατοστήσει το blog σου Ελένη!! Πολύ όμορφη η τάρτα σου!
Σ’ευχαριστώ πολύ Μάγδα μου! Χαίρομαι που σου αρέσει! Φιλιά
Σε πιστεύω όταν λες πως είναι από τα ωραιότερα γλυκά. Δεν χρειάζονται πολλά για να πετύχει ένα γλυκό! Νόστιμα υλικά και μεράκι και εσύ φαίνεται να τα διαθέτεις και τα 2. Σου εύχομαι πολλά και καλά χρόνια blogging!
Ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια και τις ευχές!!
Ευχομαι Χρονια Πολλα και Νοστιμα !
Thank you Αγγελική!!
Ελένη μου!
Να τα εκατοστήσει το υπέροχο blog σου, το οποίο όπως ξέρεις είναι ένα από τα πάρα πολύ αγαπημένα μου!
Εύχομαι να συνεχίσεις με το ίδιο μεράκι να μοιράζεσαι τις πρωτότυπες και αξιοζήλευτες συνταγές σου μαζί μας!
Το ατύχημα με το κομμάτι το καταλαβαίνω απόλυτα! Επειδή είμαι και λίγο άτσαλη, έχω καταστρέψει μερικές δεκάδες φωτογραφίσεις έτσι.
Η τάρτα ονειρεμένη, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα μου!
Φιλιά
Ερμιόνη μου σ’ευχαριστώ πάρα πολύ για τα όμορφα λόγια και την υποστήριξή σου! Το εκτιμώ αφάνταστα. Σου εύχομαι και εσένα να πάει τέλεια το βιβλίο σου και να έχεις πολλές ακόμα επιτυχίες! Χαίρομαι που σου αρέσει η τάρτα, μακάρι να μπορούσα να σε κεράσω ένα κομμάτι. Φιλιά πολλά!
Χρονια πολλα!!!Πολυχρονο το the foodie corner!!!Πολλες πολλες επιτυχιες και καλη συνεχεια στη καταπληκτικη δουλεια!!! Φιλακια, Ελενη μου!!!
Λία μου, σ’ευχαριστώ πολύ! Ελπίζω να είσαι καλά και να σε δούμε σύντομα! Φιλάκια