Tex-Mex Πολύχρωμες Πιπεριές Γεμιστές με Τόνο, Καστανό Ρύζι και Φασόλια
Ένας πρωτότυπος τρόπος να απολαύσουμε τις πολύχρωμες πιπεριές. Τις φτιάχνουμε αλά τεξ-μεξ και τις γεμίζουμε με τόνο, καστανό ρύζι, κόκκινα φασόλια και καλαμπόκι. Ένα νόστιμο συνοδευτικό, ή ελαφρύ γεύμα.
Λατρεύω τις πολύχρωμες πιπεριές. Όταν δούλευα σε γραφείο έπαιρνα συχνά μαζί μου, καθαρισμένες και κομμένες στα δυο, και τις έτρωγα για σνακ. Θυμάμαι πως με πείραζαν οι συνάδελφοι για το κράτς κρούτς που έκαναν, αλλά και για το άρωμα πιπεριάς που αναδυόταν στον όροφο! Το ξέρατε ότι οι κόκκινες πιπεριές έχουν σχεδόν τρείς φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια; Ναι. Και έχουν και βιταμίνη Α. Κάτι ήξερα λοιπόν ε;
Εδώ τις ψήνουμε λίγο οπότε δεν ξέρω πόση βιταμίνη διατηρείται, διατηρείται όμως σίγουρα η γλυκιά και υπέροχη γεύση τους. Και δεν τις ψήνουμε μέχρι να λιώσουν, θέλουμε να κρατάνε αλλά να είναι μαλακές και ζουμερές. Με το καστανό ρύζι Uncle Ben’s, τον τόνο, τα φασόλια και το καλαμπόκι έχουμε ένα σούπερ ελαφρύ γεύμα, πολύ θρεπτικό αλλά και χορταστικό. Τα μπαχαρικά, το τυρί και το ταμπάσκο δίνουν μια ξεχωριστή νότα και μια σπιρτάδα στη γεύση. Να πω εδώ πως το ταμπάσκο δεν το καταλαβαίνουμε σε αυτή την ποσότητα. Αν θέλουμε να το αισθανθούμε λίγο βάζουμε περισσότερες σταγόνες, όσες αντέχουμε! Του ταιριάζει πολύ πάντως το καυτερό να ξέρετε!
Κανένα Σχόλιο