Τούρτα Παγωτό με Cookie Dough και Κέικ Σοκολάτα
Μια τούρτα παγωτό σπέσιαλ, με στρώσεις από κέικ σοκολάτας και εύκολο παγωτό cookie dough. Μη σαστίσετε με την μακροσκελή συνταγή, είναι πολύ πιο απλή διαδικασία απ’ ό,τι ίσως φαίνεται!
Τις προάλλες ήταν τα γενέθλια του Μίστερ. Ήθελα να του φτιάξω κάτι που θα του άρεσε πολύ. Γενικά ο Μίστερ όπως έχετε μάλλον καταλάβει δεν είναι και πολύ των περίεργων φαγητών. Και από γλυκά, είναι πολύ συγκεκριμένα αυτά που αγαπάει πολύ. Το κωκ είναι σίγουρα στο τοπ 3, όπως είναι και το (αγοραστό) παγωτό. Το κέικ θα το φάει (αν δεν έχει πχ αβοκάντο μέσα!) αλλά δεν θα μου ζητήσει και ποτέ να το φτιάξω. Έπρεπε να σκεφτώ κάτι λοιπόν που θα τον συγκινούσε γευστικά, αλλιώς θα έτρωγε ένα κομμάτι και το υπόλοιπο θα έπρεπε να το φάω μόνη μου.
Ένα από τα αγαπημένα του παγωτά είναι αυτό με γεύση Cookie Dough. Ζύμης μπισκότων δηλαδή. Στην Αμερική «φοριέται» πολύ τον τελευταίο καιρό το cookie dough, σε παγωτό, σε ντιπς, σε κέικ, σε ό,τι μπορούν να σκαρφιστούν (και σκαρφίζονται πολλά οι άτιμοι). Φυσικά το να φας ωμή ζύμη για μπισκότα δεν είναι ό,τι φρονιμότερο κυριώς λόγω του αυγού. Το ξεπεράσανε το πρόβλημα αυτό όμως, φτιάχνοντας ειδική ζύμη για ωμή κατανάλωση. Αλεύρι, ζάχαρη, βούτυρο, και συνήθως κομματάκια σοκολάτας. (βλ. σημείωση στο τέλος).
Αυτή λοιπόν είναι και η ζύμη που μπαίνει στο παγωτάκι μας για την τούρτα. Το παγωτό δεν χρειάζεται μηχανή, είναι πανεύκολο και πολύ νόστιμο. Εγώ σίγουρα θα το φτιάξω και μόνο του μέσα στο καλοκαίρι, αφού έχω πει στον εαυτό μου ότι θα κάνω περισσότερο σπιτικό παγωτό φέτος. Ο συνδυασμός του με το κέικ σοκολάτας είναι κορυφαίος.
Κάτι που δεν περίμενα ήταν ότι η τούρτα κοβόταν σχετικά εύκολα, ακόμα και κατευθείαν από την κατάψυξη. Προφανώς δεν ήταν σαν να κόβεις μια ψυγείου, αλλά δεν ήταν και πέτρα. Γενικά αποδείχτηκε πιο εύκολη στην προετοιμασία απ’ό,τι νόμιζα. Για να πω την αλήθεια όσο την έφτιαχνα μου πήγαιναν ΟΛΑ στραβά, αλλά αυτό είχε να κάνει με το δικό μου μυαλό που αποφάσισε να υπολειτουργήσει εκείνη τη μέρα (το κάνει καμιά φορά…). Να φανταστείτε πήρα και έξτρα γλυκά για το γεύμα των γενεθλίων, αφού πίστευα πραγματικά πως την είχα καταστρέψει την τούρτα. Όλα καλά όμως, και ο Μίστερ εντυπωσιάστηκε! Αυτό είναι διπλή χαρά για μενα, αφού δεν το καταφέρνω και συχνά! Μη σας αποτρέψει το κατεβατό που ακολουθεί, έχει κάποια στάδια, αλλά είναι όλα εύκολα. Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή (και τα τιπς) και ξεκινήστε!
Μου φάνηκε απλά καταπληκτικό! Λαχταριστό και πλούσιο ! Ανυπομονώ να το δοκιμάσω^^ Καλώς σε βρήκα!
Χαίρομαι που σου άρεσε! Να μου πεις εντυπώσεις 🙂
Έχω εμμονή με το cookie dough! Έχει πολύ πλάκα έτσι όπως κάνει η ζάχαρη κρίτσι-κρίτσι όταν το τρως. Θυμίζει παιδικές ατασθαλίες όταν η μαμά έφτιαχνε κέικ 😉 Φοβερή συνταγή Ελενάκι! :*
Χαχα Ελεάννα όντως έχει πλάκα! Με το μούλτι δεν το κάνει τόσο πολύ, όποιος θέλει πολύ κρίτσι-κρίτσι την αφήνει έτσι τη ζάχαρη και το ευχαριστιέται! Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο 🙂
Να τα εκατοστήσει ο Μίστερ!
Είναι πάρα πολύ τυχερός που σε έχει! Εντάξει και εμένα με ζορίζει λίγο το αβοκάντο, αλλά πραγματικά όσα φτιάχνεις είναι υπέροχα!
Φοβερή η τούρτα παγωτό. Τη ζύμη μπισκότου τη λατρεύω, έχει μια ωραία χουχουλιάρικη και μαμαδίστικη γεύση!
Τα φιλιά μου!
Ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη για τα καλά σου λόγια!! Φιλιά!