Τραβηχτό Χοιρινό με Σπιτική Μπάρμπεκιου Σος στο Slow Cooker
Χοιρινό κρέας σιγομαγειρεμένο στο slow cooker με υπέροχα αρτύματα και καρυκεύματα που δημιουργούν κατά το ψήσιμο την τέλεια σπιτική μπάρμπεκιου σος. Συνδυάζεται ιδανικά με ψωμάκια για ένα απολαυστικά τσαπατσούλικο pulled pork sandwich.
Το pulled pork ίσως το έχετε ακουστά. Του κάνουμε μια ελεύθερη μετάφραση και το βαφτίζουμε τραβηχτό χοιρινό. Τι είναι; Ένα μεγάλο ή κάποια μικρότερα κομμάτια χοιρινού που ψήνεται αργά, και όταν μαλακώσει πολύ «τραβιέται» με δυο πιρούνια και γίνεται ένα υπέροχο ζουμερό μείγμα ψαχνού και σάλτσας. Στην Αμερική τρώγεται συνήθως σε ψωμάκια μπέργκερ, και ομολογώ πως είναι πολύ νόστιμο έτσι. Είναι ένα πιάτο που δεν μπορείς να το φας χωρίς να λερωθείς, οπότε θέλει προσοχή πότε και σε ποιον θα το σερβίρουμε. Για παράδειγμα, δεν το φτιάχνουμε αν έχουμε καλέσει νέο αμόρε για δείπνο, ή τα πεθερικά για πρώτη φορά, ή τον διευθυντή μας για να τον καλοπιάσουμε για προαγωγή. Το φτιάχνουμε για τους φίλους μας αν έχει ματς, τα παιδιά μας για να ευχαριστηθούν γεύμα με τα χέρια, για το αμόρε όταν πια έχουμε περάσει στη φάση χουχουλιάζω καναπέ με ταινία.
Ξαναδιαβάζω τα παραπάνω και μου θυμίζουν λίγο άρθρο στο Cosmopolitan. Σόρρυ. Πάμε παρακάτω. Έπρεπε να ανεβάσω αυτή τη συνταγή τώρα διότι εδώ και λίγο καιρό, πως τα φέρνει η τύχη και ο Westley καταφέρνει να βουτήξει το χαρτάκι με τις σημειώσεις της συνταγής. Είναι δεύτερη φορά σήμερα που το σώζω απ’ τα δόντια του. Έχει μια ιδιαίτερη λατρεία προς οτιδήποτε χάρτινο (λατρεία που έρχεται δεύτερη μόνο μπροστά στη λατρεία για οτιδήποτε υφασμάτινο) και μόλις έχει την ευκαιρία μασουλάει ό,τι βρεθεί στο δρόμο του. Και ο δρόμος του τον φέρνει συχνά στο γραφείο όπου όλα μου τα χαρτιά είναι μονίμως σκορπισμένα. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να μοιραστώ το τραβηχτό χοιρινό μου, και να δώσω το –στραπατσαρισμένο πια- χαρτάκι στον Westley που τόσο το λαχταρά. Πλάκα πλάκα εγώ δεν χρειάζομαι shredder, έχω ένα ολοζώντανο εδώ μαζί μου!
Αααααπίστευτη συνταγή, μας έχεις να παραμιλάμε εδώ πέρα και να την κάνουμε 2η φορά στη σειρά! Συνοδεύσαμε με σπιτικά φραντζολάκια και σαλάτα λάχανο/καρότο ως εναλλακτική της coleslaw. Σούπερ!!
Ωω ευχαριστώ πολύ πολύ! Χαίρομαι που σας αρέσει. Τώρα που το θυμήθηκα το λιγουρεύτηκα… 🙂 Ευχαριστώ και πάλι!
Με τι θα προτείνατε να αντικατασταθεί η Worcestershire sauce? Το βασικό της συστατικό ειναι ψάρι κι εγω ειμαι αλλεργική 🙁 Ευχαριστώ!
Θα έλεγα πως ταιριάζει η σάλτσα σόγιας σε ίδια ποσότητα. Καλή επιτυχία!
Ελένη εύχομαι να δεις το μήνυμα..ΣΤο 6 λίτρων που έχω,αν βάλω 1-1,5 κιλό πάλι στις 9 ώρες να το βάλω?Τι λες?
Καλημέρα και χρόνια πολλά! Λογικά θα είναι μια χαρά στις 9 ώρες σε 6.5λ συσκευή. Το ελέγχεις και αν δεις ότι αργεί το γυρνάς στο high. Καλή επιτυχία!
Τέλειο! Πανεύκολη συνταγή (την τριπλασίασα για να φάνε 16 άτομα), πεντανόστιμο, άρεσε σε όλους. Ακόμα το θυμούνται και το σχολιάζουν οι φίλοι μου.
Αλίκη μου έφτιαξες τη μέρα με το σχόλιό σου! Πολύ χαίρομαι που άρεσε σε όλους η συνταγή και σ’ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να μου το γράψεις. Καλό απόγευμα!
Στο high μπορεί να γίνει αυτή η συνταγη αραγε;
Και βέβαια! Θα υπολόγιζα περίπου στις 5 ώρες. Αλλά θέλει έλεγχο μετά τις 4 διότι μπορεί να εξαρτηθεί και από το μοντέλο slow cooker.
Ενδιαφερον θα ηθελα να σε παρακολουθω τακτικα Φιλικα Φιλιππος
Ευχαριστώ Φίλιππε! Ο καλύτερος (πιο σίγουρος) τρόπος να βλέπεις όλες τις αναρτήσεις είναι να γραφτείς στη λίστα αλληλογραφίας. Αυτό το κάνεις βάζοντας το email σου στην δεξιά πλευρά του μπλογκ εκεί που λέει “Ενημερωθείτε για τις νέες αναρτήσεις στο email σας” Καλή συνέχεια!
Φαίνεται πολύ λαχταριστή συνταγή! Αν το δοκιμάσω με μοσχάρι θα βγει καλό πιστεύετε; Επίσης, ο πολτός σκόρδου τί είναι; Θέλει κάποια επεξεργασία ή απλά το λιώνουμε με τον πιεστή σκόρδου;
Ευχαριστώ πολύ!
Μόλις προχθές μια κοπέλα στο γκρουπ μου στο facebook μας είπε πως το δοκίμασε με μοσχάρι και τους άρεσε πολύ! Προτείνω κομμάτι με λιπάκι και κολλαγόνο, ιδανικά χτένι ή ποντίκι! Ο πολτός σκόρδου είναι προϊόν που πωλείται σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ, είναι πιο ελαφρύς από το ωμό σκόρδο. Φυσικά όμως μπορείς να τον αντικαταστήσεις με τέτοιο, απλά αν θέλεις να παραμείνει διακριτική η γεύση (όπως του πολτού) βάλε λίγο λιγότερο. Αν σου αρέσει γενικά το σκόρδο βάλε ίδια ποσότητα! Καλή επιτυχία και αναμένω εντυπώσεις!