Ζεστό Κρασί με Μπαχαρικά στο Slow Cooker
Gluhwein, mulled wine, vin brule, ζεστό κρασί… όπως και να το πούμε, το ποτό αυτό είναι ό,τι πρέπει για την εποχή. Εύκολο, αρωματικό, χουχουλιάρικο, γιορτινό. Τα μπαχαρικά κάνουν το σπίτι μας να μυρίζει υπέροχα, και το slow cooker είναι το ιδανικό σκεύος για να κρατάει το κρασί ζεστό ζεστό όπως πρέπει.
Αν έχετε ταξιδέψει σε Γερμανία ή Αυστρία χειμώνα, είναι πολύ πιθανό να έχετε δοκιμάσει «γκλούβαϊν». Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να περπατάς σε χιονισμένο, στολισμένο δρόμο, ντυμένος σαν το ανθρωπάκι της Μισελέν, πίνοντας γουλιές από ζεστό κρασί. Αν δε, βρεθεί κι ένα κιόσκι με λουκάνικα στο δρόμο σου ακόμα καλύτερα. Αλλά ξεφεύγω από το θέμα. Ζεστό κόκκινο κρασί λοιπόν, με κανέλα, γαρύφαλλο, μπαχάρι, τζίντζερ, καστανή ζάχαρη και πορτοκάλι. Λειτουργεί και ως αρωματικό χώρου!
Τις τελευταίες μέρες έχω δει πολλές ωραίες συνταγές για gluhwein σε μπλογκς. Η βασική διαφορά εδώ είναι ότι το φτιάχνουμε στο slow cooker. Ιδανική συσκευή για το συγκεκριμένο, αφού δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε σχεδόν καθόλου, απλά ρίχνουμε τα υλικά στο δοχείο, και αφήνοντάς τη στη χαμηλή ρύθμιση μένει ζεστό το κρασί μας για όση ώρα θέλουμε. Ή για όση ώρα μας πάρει να το πιούμε όλο! Φυσικά αν δεν έχουμε slow cooker μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη συνταγή με τον παραδοσιακό τρόπο, σε κατσαρόλα.
Το μόνο που μένει τώρα είναι να γυρίσει επιτέλους ο καιρός και να ρίξει το χιονάκι που περιμένουμε.
Χρόνια πολλά και καλά κορίτσι!
Υπέροχο το γιορτινό κρασάκι σου!
Χουχουλιάρικο και γεμάτο μεθυστικά αρώματα!
Τα φιλιά μου!
Χρόνια Πολλά Ερμιόνη! Ευχαριστώ πολύ!
Το έφτιαξα και φέτος με τη βοήθεια σου και το καταευχαριστηθηκαμε όλη η παρέα! Του χρόνου διπλή δόση!!!
Τέλεια! Πόσο χαίρομαι!