Ζυμαρικά με Μπρόκολο Ογκρατέν
Ένα πιάτο πλούσιο και κρεμώδες, με νόστιμα και χορταστικά ριγκατόνι, γευστικό μπρόκολο και υπέροχη μπεσαμέλ με τυριά, όλα ροδισμένα στον φούρνο. Το comfort food στα καλύτερά του.
Όταν ήμασταν πιτσιρίκια η Mrs. D. μας έφτιαχνε συχνά μπρόκολο ή κουνουπίδι ογκρατέν. Το συμπαθούσα πολύ το φαγητό αυτό και θυμάμαι που ξεχώριζα τα λαχανικά από την τυρένια κρέμα για να τα φάω πρώτα. Έτσι έμενε το αγαπημένο μου κομμάτι (ε ναι, η τυρένια κρέμα) που το απολάμβανα πάντα τελευταίο. Αλήθεια, εσείς τρώτε το καλύτερο στην αρχή ή στο τέλος;
Τώρα λοιπόν που μπήκε το μπρόκολο στην εποχή του και το έβλεπα έτσι όμορφο στην αγορά, είπα να κάνω ένα ογκρατέν μιας και είχα καιρό να φάω. Το ήθελα όμως πιο χορταστικό, να αποτελέσει πλήρες γεύμα και όχι να με αφήσει πεινασμένη μετά από μισή ώρα. Έτσι σκέφτηκα να το συνδυάσω με ζυμαρικά. Τα ζυμαρικά στον φούρνο τα αγαπάω πάρα πολύ, όπως νομίζω πια ξέρετε. Πως μου είχε ξεφύγει να τα κάνω με μπρόκολο;
Στη συνταγή λοιπόν επέλεξα να χρησιμοποιήσω ριγκατόνι. Ομολογώ πως δεν συνηθίζω να διαλέγω αυτό το σχήμα, πιο πολύ παίρνω πέννες, αλλά σίγουρα πρέπει να αναθεωρήσω μιας και ταίριαξε τέλεια. Τα ριγκατόνι της MISKO είναι ιδανικά μιας και η πλούσια σάλτσα μαγνητίζεται από τις ρίγες τους και παγιδεύεται στο ευρύχωρο εσωτερικό τους!
Από τυριά σας αναφέρω στα υλικά τις δικές μου επιλογές, φυσικά όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο τυρί αγαπάτε. Η φρυγανιά που πασπαλίζεται από πάνω δίνει ένα υπέροχο κρατσανιστό αποτέλεσμα που δημιουργεί την τέλεια αντίθεση με την κατά τα άλλα κρεμώδη και μαλακή υφή του φαγητού.
Ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα για όλες τις ημέρες της εβδομάδας, που θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.
Κανένα Σχόλιο