21.11.2024
You can use WP menu builder to build menus

13.04.2014

20 αξιολ., M.O. : 3,45

Κατηγορίες : Tips, γιορτές

Ένα εντυπωσιακό κόλπο για μπολάκια από τορτίγιες που θα θαυμάσουν οι καλεσμένοι σας. Εσείς θα τους πείτε ότι ήταν πολύ δύσκολο και από μέσα θα γελάτε που τα φτιάξατε τόσο μα τόσο εύκολα!

Τα μπολάκια tacos είναι ιδανικά για σαλάτα. Καθώς τρώμε το περιεχόμενο και μειώνεται η ποσότητα, μπορούμε να τρώμε σιγά σιγά και το ίδιο το μπολ για συνοδευτικό!

Τι θα χρειαστούμε για να τα φτιάξουμε. Τορτίγιες (η κάθε μια θα γίνει ένα μπολ), λίγο λάδι (ό,τι να’ναι), μπαχαρικά και αλάτι αν θέλουμε, βαζάκια μαρμελάδας (όσα θέλουμε μπολάκια) και λίγο αλουμινόχαρτο.

Τι κάνουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C αέρα (180C αντιστάσεις). Βάζουμε τις τορτίγιες στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 30 δευτερόλεπτα για να μαλακώσουν και να λυγίζουν εύκολα. Ύστερα λαδώνουμε την κάθε μια με λίγο λάδι και από τις δυο πλευρές. Δεν χρειάζεται πολύ, αλλά θέλουμε να απλωθεί καλά σε όλη την επιφάνεια. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και μπαχαρικά.

Βάζουμε τα βαζάκια πάνω σε μια λαμαρίνα. Κόβουμε λίγο αλουμινόχαρτο και με αυτό σκεπάζουμε το στόμιο κάθε βάζου (μόνο το σημείο εκείνο που θα έρθει σε επαφή με την τορτίγια – δεν χρειάζεται να φτάνει μέχρι κάτω). Αλλιώς μπορεί να κολλήσει. Τοποθετούμε κάθε μια πίτα πάνω σε ένα βαζάκι, και ελαφρά ελαφρά πιέζουμε προς τα κάτω τις άκρες τις ώστε να γίνει σαν τραπεζομάντηλο πάνω στο βάζο. Το ευκολότερο είναι να σχηματίσουμε τέσσερις «σουρίτσες» για να έρθουν όσο γίνεται οι άκρες κάθετα προς τα κάτω και να πάρει βάθος το μπολάκι μας (φανταστείτε τις γωνίες του τραπεζιού με το τραπεζομάντηλο). Δείτε τη φωτογραφία, έτσι ήταν η κάθε πίτα (ανάποδα όμως) πάνω στο βαζάκι καθώς ψηνόταν.

Τοποθετούμε τη λαμαρίνα προσεκτικά στο φούρνο και αφήνουμε τις πίτες να ψηθούν μέχρι να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν. Εμένα μου πήραν 5 λεπτά αλλά είχα πιο ψηλή θερμοκρασία, θα προτιμούσα να είχα χαμηλότερη (τους βαθμούς που αναφέρω εδώ) και να τις αφήσω 3 λεπτά παραπάνω. Θα εξαρτηθεί πολύ από το φούρνο και από το αν είναι στον αέρα ή τις αντιστάσεις, γι’αυτό να παρακολουθείτε τι γίνεται.

Βγάζουμε τη λαμαρίνα και αφήνουμε τα μπολάκια μας να κρυώσουν όπως είναι στα βαζάκια. Ύστερα τα σηκώνουμε προσεκτικά και ξεκολλάμε το αλουμινόχαρτο σιγά σιγά αν έχει κολλήσει. Μένουν τραγανά οπότε μπορούμε να τα φτιάξουμε από την προηγούμενη μέρα αν έχουμε κάποιο τραπέζι.

Η σαλάτα που βλέπετε είναι με μαρούλι, ντοματίνια, φασόλια μπαρμπούνια και φύτρες φασολιών. Αργότερα αποφάσισα να της βάλω και τόνο, και με λίγο λαδολέμονο έγινε νοστιμότατη. Εννοείται εσείς γεμίζετε τα μπολάκια tacos με ό,τι θέλετε!

Τα μπολάκια tacos τα είδα στο μπλογκ Mel's Kitchen Cafe.
20 αξιολ., M.O. : 3,45

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

6 Σχόλια

  • Απάντηση
    13/04/2014

    Έχω τορτίγιες στο ψυγείο και θα τις πάρω μαζί μου θα προσπαθήσω να το φτιάξω.

  • Απάντηση
    13/04/2014

    Πανεύκολα τα βρώσιμα μπολάκια μας και πολύ εντυπωσιακά!
    Σε ένα πάρτι ας πούμε θα αρέσουν πάρα πολύ!
    Καλημέρα Ελένη!

    • Απάντηση
      13/04/2014

      Ευχαριστώ Ερμιόνη! Για πάρτι είναι σούπερ ιδέα, γιατί όχι και σε γλυκιά εκδοχή με ουδέτερο γευστικά λάδι και κανελλοζάχαρη!

  • Απάντηση
    lena
    13/04/2014

    Πολύ έξυπνο και εντυπωσιακό θα το επιχειρήσω για το Αναστάσιμο τραπέζι.Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα Ελένη με τις καλύτερες ευχές μου!