Χρησιμεύει στην Κουζίνα: Ραβδομπλέντερ
Μετά το slow cooker, το ραβδομπλέντερ πρέπει να είναι το αγαπημένο μου gadget στην κουζίνα. Θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες επενδύσεις για κάποιον που ασχολείται έστω και λίγο με τη μαγειρική.
Υπάρχουν πολλές μάρκες, άλλες πολύ οικονομικές άλλες πιο ακριβούτσικες, και θα συμβούλευα η επιλογή να γίνει ανάλογα με τη χρήση που θα γίνεται. Κάποιος που μαγειρεύει πολύ, αξίζει να δώσει κάτι παραπάνω για να πάρει ένα ραβδομπλέντερ με γερό μοτεράκι. Το πρώτο που πήρα εγώ έβγαλε 6 ολόκληρα χρόνια βαριάς χρήσης μέχρι να παραδώσει τα όπλα και να βγάλει καπνούς. Στην κυριολεξία έβγαλε καπνούς! Αμέσως το αντικατέστησα, και μάλιστα λόγω μάρκας τα εξαρτήματα του παλιού ταιριάζανε με το καινούργιο και έτσι δε χρειάστηκε να πάρω έκδοση με τόσα πολλά αξεσουάρ (πχ αναδευτήρα, μεγάλο κοπτήριο κλπ).
Το χρησιμοποιώ πολύ συχνά, κυρίως για να ψιλοκόβω κρεμμύδια, να πολτοποιώ φρέσκια ντομάτα, να χτυπάω σαντιγί, και φυσικά να κάνω τις σούπες μου βελουτέ. Έχετε χτυπήσει ζεστή σούπα σε μπλέντερ; Επικίνδυνα σπορ! Με το ραβδομπλέντερ δεν την μεταφέρεις καν από την κατσαρόλα. Και να σας πω και ένα μυστικό, αν δεν το “έχετε” με τη μπεσαμέλ και σας δημιουργούνται σβόλοι το ραβδομπλέντερ θα σας σώσει!
Κανένα Σχόλιο